Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löjligt med åldersgräns på skraplotter

Den 1 oktober ska Svenska spel införa en åldersgräns på skraplotter för att minska spelberoendet hos minderåriga. Så ska vi som ej fyllt 18 år behöva stå utanför butikerna och be någon köpa ut lotter nu eller!?

Jag menar inte att jag är en spelberoende 16-åring som desperat väntar på att skrapa fram 1 miljon kronor (fast det skulle ju inte vara helt fel det heller). Men lotter har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas och jag får oftast lotter på julafton, födelsedagar med mera. Jag tycker att det är en bra present helt enkelt.

Jag kommer ihåg en solig dag för flera år sedan när jag och min kompis köpte varsin trisslott och jag vann 50 kronor och hon vann 75 kronor, det var den första trisslott hon någonsin skrapat och hon log stort. Något sådant kommer aldrig hända igen på grund av denna nya lag.

Kanske tynar minderårigt spelberoende bort, men den där lilla lyckan som visar sig på en helt vanlig solig dag försvinner helt. Hur det än må vara så tycker jag att åldergränsen är ett dåligt och ytterst löjligt beslut.

Maáyan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel