Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala dansbanden utslagna - Scotts och Larz Kristerz fortsätter att dominera Dansbandskampen

Scotts och Larz Kristerz gick vidare – igen.
Varken Shake, Jonas Näslund & Jive eller jämtländska Zlips avancerade i Dansbandskampen på lördagskvällen.
- Vi är nöjda med vår prestation och gjorde det vi skulle göra, säger Lars-Anders ”Larse” Rylander, trummis i Shake, till ST:s utsände.

Timråbandet Shake, Jonas Näslund & Jive från Sundsvall och Zlips från Jämtland lyckades inte rubba Scotts och Larz Kristerz som fortsätter att dominera SVT:s Dansbandskampen.

Shake gjorde ett mycket starkt framträdande med Duffys energiska popdönga, Mercy och fick framföra dansbandsklassikern Du Ringde Från Flen.

De arrangerade helt om Grönwalls originallåt - till en ballad. Det visade sig vara ett genidrag.

Juryn var lyriska efteråt. Thomas Deutgen lämnade sin plats, gick fram till sångerskan Christine Granholm och pussade henne på handen. Men det räckte inte.

Lars-Anders ”Larse” Rylander var nöjd över bandets prestation.

- Vi kände oss trygga på scenen och gjorde det vi skulle göra.

Han vill tacka all publik – varav flera från Sundsvall - som var på plats i Strängnäs – för att stötta dem.

- Det vi tar med oss från Dansbandsklampen är all support vi fått hemma i Timrå och alla andra runt om i landet som ringt och röstat på oss, säger Lars-Anders.

Jonas Näslund i Jonas Näslund & Jive är positiv minuterna efter sändningen, trots att de åkte ur direkt.

- Vi är nöjda med vårt framträdande och det tar vi med oss. Man måste se det här i ett bredare perspektiv än bara hur det gick för oss. Dansbandskampen kommer på sikt att föra hela den här branschen framåt, säger Jonas Näslund.

Zlips trummis Torgny ”Togge” Sundqvist var stolt över bandets prestation.

- Jag tycker att vi gjorde båda våra låtar med bravur men så här efteråt har jag blandade känslor. Det är jättetråkigt att inte nå ända fram men det var samtidigt ett bra startfält, säger ”Togge”.

Men samtliga lokalband har fortfarande chansen att gå till finalen, som avgörs lördag 20 december, där sex band gör upp i kampen om den åtråvärda titeln Sveriges bästa dansband 2008.

Två av banden har tv-tittarna röstat vidare från tidigare veckas sändning den 13 december. Tre band handplockas av jurymedlemmarna själva. Det sjätte bandet är ”Tittarnas Joker” som kvalificerar sig till finalen genom en omröstning på svt.se/dansbandskampen där besökarna kan rösta på de övriga 21 banden som tävlat i Dansbandskampen under

säsongen.