Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala styrelsetoppen i Kommunal vill inte avgå: "Måste ta mitt ansvar"

Efter skandalavslöjandena kräver flera distrikt att hela Kommunals ledning ska avgå. Men Sara Sjölander från Ramvik, som sitter i Kommunals förbundsstyrelse, tänker inte avgå frivilligt.

Annons

– Det är klart att jag kan förstå att många går i de tankarna just nu. Men samtidigt så känner jag att vad ger man då för förutsättningar för dem som ska ta över? Jag måste ju ta mitt ansvar för att försöka reda upp de fel och brister som uppstått, säger hon till SVT Nyheter Västernorrland.

Men hon säger också att det är upp till medlemmarna.

– Har de inte förtroende för mig och inte tycker att jag är en bra ledare så givetvis kliver jag av. Stärker det organisationen Kommunal och ger medlemmarna bättre förutsättningar då väljer jag att kliva av.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!