Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra året i rad för Strindloppet – stora delar av bygden deltog: "Vi vill visa upp vår landsbygd"

Det var både vuxna och barn från bygden, men även utifrån som tog sig runt en bana på elva kilometer runt Strindsjön i Västansjö. "Vi vill bland annat föra ihop bygden", säger Johanna Vesterlund, en av arrangörerna.

Annons

Starten av Strindloppet 2016

För andra året i rad anordnade Byalycka förening Strindloppet under onsdagen, ett lopp som går runt Strindsjön. Banan är elva kilometer lång och det var drygt 50 personer som tog sig runt sjön. Loppet har ingen tidtagning, men det finns också en tanke bakom det.

– Det ska vara prestigelös, men också en utmaning för dem som vill det. Vara sig man väljer att gå eller springa runt, säger Johanna Vesterlund, sekreterare för Byalycka förening.

Banan är densamma som i fjol. Vägen runt sjön är kuperad och man springer även i skogen och på vägen. Första i mål av alla tjejer var Amanda Aldengård.

– Banan var bra, men jag är inte van vid uppförsbackar. Men det var roligt med en varierande bana, säger Amanda Aldengård.

Amanda Aldengård var först i mål av alla tjejer.

Det var styrelsen för Byalycka förening som kom på att starta Strindloppet.

– Vi brainstormade och funderade vad som är populärt och i dag är det ju bland annat att motionera. Det är kul att folk utanför även bygden deltog, säger Cecilia Andersson som är ordförande i föreningen.

För andra året i rad deltog Niclas Bergfors, som även var först i mål av killarna.

– Det var jobbigt som vanligt, det är plågsamt att springa. Men jag sprang bättre än förra året, säger Niclas Bergfors.

Niclas Bergfors sprang för andra året i rad Strindloppet.

Cecilia Andersson och Johanna Vesterlund arrangerade Strindloppet.

Mer läsning

Annons