Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför skyller jag mitt dåliga Vårruset-resultat på Charlotte Kalla

Annons

ST-sportens  Sara Carlzén sprang Vårruset på onsdagen och skriver om sina upplevelser.

Strategin var glasklar. Det här var taktiken som skulle ta mig över mållinjen först av alla.

I fjol segrade Charlotte Kalla på tiden 19.09 minuter. I år skulle jag se till att historien inte skulle upprepa sig.

Det här var min plan: Jag skulle ta rygg på Kalla och ligga hack i häl under hela loppet. Mitt tjuriga jag gav mig fan på att det skulle lyckas. Och sen, när mållinjen skymtade i fjärran skulle jag utmana henne i världens spurt, världen skulle gå i slow-motion, jag skulle sträcka upp armarna i luften och se så där lyckligt töntig ut och sen när jag korsade målet skulle jag ha slagit henne med någon hundradel eller så.

En vattentät taktik, helt klart.

Men vad händer?

Jo, människan lämnar landet och sticker till Norge på träningsläger i stället.

Och det får jag veta tre minuter innan starten.

Klart som tusan att en blir chockad och förvirrad. Hur skulle jag nu gå till väga?

Läs också: Vårruset lockade 4700 kvinnor – skidåkare tog täten

När jag och resten av löparna pinnade i väg halkade jag bak i klungan och missade chansen att ta hem den ärofyllda segern.

Men jag ska inte ljuga. Jag var rätt slut när jag kom i mål. För på vägen fick jag offra en stortånagel, chansen till en jämn solbränna i det stekheta junivädret och dessutom var jag för trött för att ta in och riktigt insupa musiken de musikanter som stod längs vägen bjöd på.

Som plåster på såren tror jag ändå att jag kan konstatera att jag hade bäst tid bland kollegorna på jobbet. Och det är inte fy skam det heller, de är rätt så grymma ska ni veta.

Och trots en utebliven vinst kan jag ändå sammanfatta detta Vårrus som rätt okej. Jag har sprungit hundratals lopp i mina dagar och de här cirkusarna är bland de roligaste. Det blir som en folkfest där alla krigar på utifrån sin egen förmåga och sen får man ju faktiskt inte glömma picknicken efteråt heller.

Nu är det bara att ladda om och komma tillbaka starkare nästa år. Och då, Charlotte Kalla, hoppas jag att du är med. Hur ska jag annars kunna vinna?

TV+BILDEXTRA: Vårruset i bilder – ser du någon du känner i vimlet?

Mer läsning

Annons