Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle ha firat tioårsjubileum – nu ställs Drakloppet in: "Inget roligt beslut"

I morgon var det tänkt att Drakloppet skulle avgöras i centrala Sundsvall. Men nu tvingas arrangören ställa in loppet på grund av för få anmälda.
– Det är jättetråkigt så klart, säger tävlingsledaren Roger Hugosson.

Annons

Drakloppet skulle ha firat tio år i år. Men så blev det inte. I torsdags fattades nämligen beslutet att ställa in årets lopp.

Anledningen – för få anmälda.

– Vi haft få anmälda även tidigare år, men i år var vi ungefär hälften av vad vi brukar, säger Roger Hugosson och fortsätter:

– Vi har rätt stora fasta utgifter i och med tidtagning och så vidare, så det måste gå ihop ekonomiskt också.

Läs också: Så blir säsongen – 30 lopp för löpare i Sundsvallstrakten

Allt fler motionslopp arrangeras i Medelpad och Drakloppet är Sundsvalls längsta traillopp med start och mål på torget. De anmälda har kunnat välja att springa distanser från tre kilometer och ända upp till 21 kilometer. Bansträckningen har varit tuff och tagit löparna upp på Norra Berget och norrut i Sundsvall.

– Först var vi bara ett litet, enklare, lopp längs ån, men nu tycker jag att vi har hittat rätt format, säger Roger Hugosson som hoppas att loppet är tillbaka nästa år.

Drakloppet lyckades inte locka tillräckligt många löpare i år.

– Vi får jobba med att marknadsföra oss bättre nästa år. Det finns ju en stark motionstrend och det är många som springer, så vi hoppas vara tilbaka nästa år igen. I år blev det lite tråkigt med marknadsföringen av loppet eftersom var sponsor gick i konkurs och vi inte fick någon ny. Så det hoppas vi löser sig till nästa år.

Läs också: OS-guldmedaljör gör comeback– på Stenstansloppet: "Mår bra av att träna"

I fredags gick anmälningstiden till loppet ut, men redan i torsdags kväll tog tävlingsledningen beslutet att ställa in tävlingen.

– Det finns en tendens att folk anmäler sig in i det sista. Men i år hade vi 47 stycken anmälda, vilket är ungefär hälften så många som vi brukar vara och då tog vi det beslutet, vilket så klart är ett tråkigt beslut att ta, säger Roger Hugosson.

För löpsugna själar i Medelpad finns fortfarande ett antal lopp att springa. Bland annat hålls Deltaterrängen i Matfors den 22 augusti och Stenstansloppet i Sundsvall den 3 september.

Läs också: Sidsjöloppet en löparfest som är till för alla: "Tanken är att det ska vara kul"

Mer läsning