Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenstansloppet satsar på fler klasser: "Det är en folkfest för alla"

Drygt 500 startande i fjol, i år siktar Stenstansloppet på en högre siffra. En nyhet är att det finns både en lagklass och företagsklass.
– Vi vill att hela Sundsvall ska börja röra på sig, det är till för alla vara sig de går, lunkar eller springer, Andreas Svanebo, en av arrangörerna.

Annons

Ulf Rautila, Andreas Svanebo och Lars Nylén är arrangörerna av Stenstansloppet

Den 3:e september går Stenstansloppet av stapeln för andra året i rad. Sträckan är den samma som förra året (7,5 km). Men då fanns endast en tävlingsklass. Nu finns det också en företagsklass och en lagklass. I de nya klasserna kommer max tre deltagare kunna delta.

– Tanken med klasserna är att man ska göra något tillsammans, ha ett gemensamt mål och mäta sina krafter mot andra lag och företag. Det kan också vara ett första steg till att arbeta för en hälsosam och aktivare livsstil, säger Andreas Svanebo.

Läs också: Veteranlöparen ska springa sitt 30:e Stockholm marathon: "När jag ligger i kistan ska jag ha sprungit flest"

Meningen är att det ska vara till för alla.

– Tanken är att skapa ett evenemang för alla, oavsett vilken nivå man är på. Det är inte bara en tävling, utan vi vill få det till en folkfest också, säger Andreas Svanebo.

Nästan 500 deltog förra året, vilket var mer än man hade trott, men arrangörerna hoppas på det dubbla i år.

Läs även: Ny motionstävling ska ge Sundsvallsborna en anledning att röra på sig

– Vi vill så klart öka och hamna över 1000 deltagare, det behöver vi inte sticka under stolen med. Men om det blir i år eller inte, det får vi se, säger Andreas Svanebo.

Precis som i fjol går en del av anmälningsavgifterna till Hjältarnas hus i Umeå. Där man bygger tillfälliga hem för barnfamiljer där någon i familjen drabbats av en långvarig sjukdom.

Läs också: Vårruset lockade 4700 kvinnor – skidåkare tog täten

Mer läsning

Annons