Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Loppisköp innehöll oväntat fynd: "Jag blev förvånad"

Carina Nordin i Timrå fann flera nummer av Sundsvalls tidning från 1926 och 1928. Tidningarna hittade hon i botten av en låda som var ett loppisfynd.
– Det var roligt att få syn på tidningarna men väldigt oväntat, säger Carina Nordin.

Lådan som bland annat innehöll vykort och annat dylikt fick hon av en vän. Men längst ner fick hon syn på de gamla tidningarna.

– När min vän fick reda på att jag hade hittat gamla nummer av Sundvalls tidning tyckte han det bara var roligt och jag fick behålla dem, säger Carina Nordin.

Hon tycker att det är en stor skillnad på dagens tidning till skillnad från då.

– Dessa är mycket tunnare och de innehåller mest en massa annonser. Det står inte så mycket, på första sidan står det om giftermål och det är mycket dödsannonser. Det var väl det som var viktigt på den tiden kanske, säger Carina Nordin.

Tidningarna är i väldigt bra skick menar Carina Nordin.

– De ser nästan nya ut. Man kan inte tro att de är så gamla när de är i så pass bra kvalitet som de är, säger Carina Nordin.

När hon fick de gamla tidningarna visste hon först inte riktigt vad hon skulle göra av dem. Men nu har hon fått en ide.

– Jag har tänkt gå på loppis och leta gamla tavelramar från 30-40 talet. Sedan ska jag rama in en massa annonser som jag tycker är lite småroliga. Bland annat en bilannons på en Buick som på den tiden kostade 7 000 kronor, säger Carina Nordin.