Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lördagen förstörde för Stenson i Florida

Henrik Stenson fick ingen vidare avslutning på WGC-tävlingen i Doral, Florida – även om birdies på 16:e och 17:e hålet innebar en uppryckning och ett slutresultat på sammanlagt två slag över par.
Avståndet till segraren Adam Scott var till slut 14 slag.

För Stenson tog det roliga egentligen slut redan i lördags.

Vattenbesök, två dubbelbogeys och sju slag på ett par tre-hål – och klubban som slängdes i vattnet – under den tredje ronden förstörde den svenske världsstjärnans golfvecka och han slutade på 28:e plats.

Då var det desto roligare för Adam Scott.

Australierns 68–66–73–69 innebar sammanlagt tolv slag under par, och seger med ett slags marginal ner till Bubba Watson.

Det blev dock spännande in i det sista. Scott missade utslaget på det sista hålet, andraslaget höll på att rinna ner i vattenhindret men stannade i sista stund. Adam Scott räddade dock par, vilket räckte för seger.

Notervärt är att han nu kommit tvåa–etta–etta i de tre senaste tävlingarna.

– Jag hade otrolig tur där, den kunde lika gärna ha åkt ner i vattnet. Mitt spel har varit riktigt bra de senaste veckorna, men jag kan ändå inte riktigt tro att jag har vunnit två tävlingar i rad, sade han i Viasat Golfs sändning.

David Lingmerth slutade 49:a medan Kristoffer "Kotte" Broberg troligen vill glömma USA-tourdebuten. Sammanlagt 23 slag över par gav en näst sista plats i startfältet.