Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lösning på gång för gamla Systemet – nya hyresgäster på väg in i gallerian

Nästan var sjätte kvadratmeter butiksyta är outhyrd i In-gallerian.
Men några nya hyresgäster är på väg in och fler kan vara på gång.
– Jag tror också att vi snart har ett kontrakt på Systembolagets förra lokal, säger Anders Granat, förvaltare på Diös.

Annons

In-gallerian noterade en riktigt bra sommar, försäljningen ökade med 13 procent jämfört med förra sommaren. SM-veckan och vädret gav vind i seglen.

– Även i september hade vi en ökning, då med 2,5 procent. Men det var i alla fall ett plus, säger centrumledaren Maria Persson.

Hon tycker att det finns en positiv trend i stan.

– Vi i gallerian siktar på den bästa julen någonsin.

När In-gallerian invigdes för åtta år sedan var den totala ytan 30 000 kvadratmeter. Sedan dess har handelsytorna krympts avsevärt för att tajta till gallerian och skapa bättre kundflöden.

Den senaste stora neddragningen var när Cervera flyttade till Hirschska huset. Lokalerna på över 900 kvadratmeter byggs nu om för Migrationsverkets räkning.

Kontor har det även blivit av Åhléns restaurang. För två veckor sedan flyttade personaluthyrnings- och rekryteringsföretaget Academic Work in där.

Festlokalen Våningen, högst upp i kvarteret Lyckan, blev också kontor. De byggdes om för bolaget Prognosia, som dock lämnade Sundsvall i vintras.

– Men deras kontrakt gäller fortfarande, påpekar Anders Granat.

Tomma är även lokalerna på andra våningen närmast Navet. Där är inget på gång i dag.

Tittar man enbart på butiksytorna är de i dag 19 000 kvadrat och av dem står 3 000 kvadrat tomma. Den tyngsta posten är Hemköps gamla lokal.

– Där finns en idé om en ny hyresgäst, men det är lite av ett långskott, säger Anders Granat och ler.

Men det flyttar också in nya hyresgäster. För ett år sedan öppnade klädbutiken Henrix, i januari Nordberg Optik, i juni Cervera och i augusti Cecil.

Nyligen berättade vi att Grekiska kolgrillen ska öppna en rätt stor restaurang längs Sjögatan och att Crib ska in på Storgatan, granne med O´Learys. Crib ska också få en granne i den mindre lokalen intill.

Kring Systembolagets förra lokal vid Torgatan har det förhandlats i månader.

– Men nu är vi rätt nära. Jag hoppas verkligen att vi har ett kontrakt före nyår, helst tidigare, säger Anders Granat.

Han tycker att man generellt har bra efterfrågan på lokaler.

– Men tyvärr är det ofta långa förhandlingar innan vi når ett kontrakt. Och sedan ska lokalerna byggas om, så det tar tid.

Samtidigt tror han att den nya kajen och trapporna vid Olof Palmes torg får en positiv effekt.

– Det ger gallerian ett nytt ansikte från det hållet.