Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lösspringande schäfer terroriserar familj – trots fyra polisanmälningar händer inget

I två veckor har Annette Sjölanders familj i Östanskär terroriserats av en lösspringande schäfer. Fyra gånger har hon polisanmält ägaren för bristande tillsyn av hunden men polisen har inte gjort något.

Annons

– I tisdags kväll skrek min 14-åriga dotter rakt ut när hon var ute och rastade våra två tikar. Då hade den dykt upp igen. Vi tycker det är hemskt obehagligt och hon vill inte längre rasta hundarna.

Annette gjorde då sin tredje polisanmälan.

Hunden stannade kvar och vid tvåtiden på natten väcktes Annette av en ordentlig duns.

– Jag trodde det hände något med huset. Sedan hörde jag att någon hoppade mot fönstret och förstod att det var schäfern.

Ute på fönsterbrädan syns avtryck från hundens klor.

Den fortsatte att hoppa flera gånger under natten och Annette kunde inte somna om.

– Vi var glada att vår hundgård står så nära fönstret att schäfern inte kunde ta sats, det är bara en meters mellanrum. Annars hade den nog kommit inflygande genom fönstret.

På morgonen satt hunden fortfarande utanför när hon for till jobbet vid halv sex. Under dagen gjorde hon en fjärde polisanmälan. Och hunden var kvar när hon kom hem strax före klockan 15. Då var det som att den patrullerade runt huset.

– Den går till attack och jag måste skrika åt den. Vi kan knappt gå ut och rasta våra hundar. De blir så stressade att de nätt och jämt gör sina behov. De blir oroliga också av att den stryker omkring här hela tiden.

Hon hinner bara utanför dörren med sina hundar så rusar den fram och hon skriker för att få den att backa.

Det är ett äldre par som äger hunden och de släpper bara ut den utan någon tillsyn.

Förutom polisen har Annette även varit i kontakt med länsstyrelsen sedan polisen sagt åt henne att göra det.

– Men där blev jag bara hänvisad tillbaka till polisen. Ingen gör någonting. Vi håller på att bli desperata.