Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Louise och Mattias snabbast ur dimman

Louise Wedin, Edsbyn var i en klass för sig själv och vann damernas storslalom och minst lika suverän var Åres Mattias Rönngren i herrklassen. Två åkare som inte hade något större problem i dimman utför Fjätervålen.

– Nej helt nöjd är jag inte, summerade Mattias sin trots allt mer än godkända tävling, som även kommer att vara favorit på söndagen. Två på lördagen var Luleåas Gustav Lundbäck och trea Dan-Axel Grahn, Östersund.

En positiv insats svarade förstaårs junioren Jesper Brändholm som gjorde sitt bästa resultat sedan han lämnade ungdomsklassen genom att bli 18:e och förbättrade sina rankingpunkter rejält.

Louise Wedin från Edsbyns var nöjd med segern, men besviken att hon inte lyckades ta en plats i JVM-truppen.

– Jag hade gärna åkt JVM i Sotchi, men nu blir det inte så.

Fjätervålens relativt branta backar skrämde inte Louise.

– Nej jag vill helst ha betydligt brantare än så här, konstaterade Louise.

Bakom Louise knep Sunnes Paulina Grassl andra platsen före vemdalssystrarna Elsa och Vera Fermbäck som slutade trea och fyra.

Damernas förbundskapten Lars Melin fanns på plats då det var IFK Mora AK som arrangerade och Lars ingick i arrangörsstaben.

– Det fanns flera fina daminsatser, systrarna Fermbäck och givetvis Louise Wedin visade fin åkning, summerade Melin damtoppens insats dit givetvis också Paulina Grassl hör.