Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovande Sundsvallsproducerade rapparen på Allstar till helgen

På lördag kommer den lovande rapparen Keya, som är klar för tv-programmet "Lyckliga gatan", till Allstar.
Åtta av låtarna på hans debutskiva är producerade av Patrik Collén från Sundsvall.

Annons

23-årige Keya Turan är uppväxt i Stockholmförorten Husby. På senare tid har han gjort sig ett namn i hiphop-kretsar. Nu kommer han till Sundsvall för att spela på Allstar på lördag.

– Det är första showen efter plattan släpptes. Det känns bra, mina kusiner är därifrån. De bor i Bredsand. Jag var där mycket när jag spelade in skivan. De bor nära Collén och han hämtade mig på morgonen, säger Keya Turan.

Den han pratar om är producenten Patrik Collén från Sundsvall. Collén ligger bakom åtta låtar på Keyas debutalbum "Nyanser av blå", bland annat singeln "Ärrade för livet".

– Det var en upplevelse i sig att spela in med honom. Han har jobbat med de största i Sverige. Han är en energisk människa, även fast han är så gammal. Han är ungdomlig och så professionell. Vi hittade varandra bra, säger Keya Turan.

Läs också: Här är nöjesevenemangen du inte får missa i december

Keya kommer att vara med i kommande säsong av succéprogrammet "Lyckliga gatan" där rappare möter artister från en äldre generation.

– Jag var mån om att det inte skulle bli en snyfthistoria. Det är inte synd om mig jämfört med många andra. Men det var en chans att visa upp hur det verkligen är där jag kommer ifrån efter den bilden som målades upp i media. Det var trevligt att träffa Ove Thörnkvist också, men jag är inte förtjust i kameror.

Patrik Collén kommer att spela skivor på Allstars på lördag kväll.

Kan du beskriva Keyas stil?

– Han kan köra vilken stil som helst men valde att göra en lite mer samhällsskildrande platta. Det kändes som det fattades och behövdes, säger Patrik Collén.

Är han ett framtidsnamn?

– Många tycker att han har gjort årets hiphop-album, han känns på g, säger Patrik Collén.

Keya har tidigare släppt singlarna ”Maria”, ”Vad händer len”, ”Evighet”. Han skrev på för Ken Rings etikett Masa Music i vintras och medverkade på Rings singel ”Lyckas är ett måste”.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter