Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luft i politiken (s)

Socialdemokrater är experter på marknadsföring och publikfrieri. På senare tid har partiet sökt framställa sig som företagarnas bästa vänner. Senast i tisdags när partiet föreslog en miljardsatsning i byggbranschen.

Man kan konstatera att taktiken inte alltid går hem. Det kan man till exempel utläsa ur ett pressmeddelande från den nye VD:n för elektriska installatörsorganisationen (EIO), Jan Siezing.

Siezing kommenterar socialdemokraternas så kallade jobbkommission. Han konstaterar att ROT-avdrag förvisso är bra, men frågar efter vem som är villig att låna ut pengar till exempelvis privatpersoners ombyggnation.

– Socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros blundande för det faktum att Sverige är mitt inne i en finanskris. De förslag han presenterade är egentligen luftmiljarder innan finanssystemet fungerar igen. Det allra mest överskuggande i nuläget är att lösa finanskrisen. Först då finns det subventioner att fördela, säger Siezing.

Luft var ordet.