Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundqvist straffhjälte igen

När NHL-matcherna går till straffavgörande är New York Rangersspelarna lugna. De har ju Henrik Lundqvist i målet.
Och visst räddade han dem även mot Pittsburgh. Det blev 3–2 efter straffar.

– Varje gång det blir straffar känner vi att vi kommer att vinna tack vare Henrik Lundqvist. Han tar ju precis allt, säger Markus Näslund till Aftonbladet på nätet.

I höst har Lundqvist bara släppt in tre mål på 19 straffar och laget bara förlorat en av sju straffläggningar.

– Men jag blir fortfarande nervös. Varje poäng är så viktig, jag vill verkligen vinna. Så när jag släppte in straffen i kväll blev jag förbannad. Men det var skönt att se Freddy sprätta in den direkt efteråt, säger Lundqvist, som utsågs till matchens andra stjärna.

Fredrik ”Freddy” Sjöström satte den avgörande straffen.

– Visst är det ”gött”, säger han.

Även Markus Näslund blev målskytt under straffläggningen.

Ottawa besegrade enkelt Atlanta med 5–1. Daniel Alfredsson spelade redan efter dryga minuten fram Dan Heatley till 1–0. Heatley tackade därefter, med fem minuter kvar av den första perioden, genom att spela fram Alfredsson som kunde göra sitt sjunde mål för säsongen. Ottawa har trots segern många poäng upp till Boston och Montreal som toppar den Nordöstra divisionen.