Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundström säljs redan i sommar – fler än ett nyförvärv på väg in

Det personliga kontraktet skrevs på i söndags.
Nu har GIF Sundsvall och Vålerengen även förhandlat klart om övergången.
Robert Lundström lämnar Giffarna den 4 augusti.
– Det var det jag ville hela tiden, säger Lundström.

Giffarnas högerback, som sitter på ett utgående kontrakt, har varit eftertraktad i sommar. Inte minst har han uppvaktats av klubbar från vårt västra grannland.

Efter en visit i Oslo och Vålerengen skrev han i söndags på för klubben och inväntade att klubbarna skulle göra upp om en direkt övergång eller att lämna efter säsongen.

Nu står det klart att Robert Lundström flyttar från Sundsvall redan i sommar.

– Det är klart att det är skönt att det löste sig. Det var det jag ville hela tiden, säger Robert Lundström.

Han flyttar dock inte riktigt än, utan den 4 augusti, det vill säga dagen efter nästa hemmamatch mot Hammarby. Det betyder att han har två matcher kvar i GIF-tröjan.

– Det ska bli två roliga matcher där jag ska göra allt jag kan för att bidra till att ta poäng. Sedan är det dags att blåsa vidare.

Kontraktet med Vålerengen sträcker sig i tre och ett halvt år framöver.

– Det känns som en bra längd. Jag får tid på mig att komma in i det hela, säger Lundström som ser fram emot att komma i gång sitt nya blåställ.

– Det är en klubb som ligger bra till i tabellen och har ambitioner att slåss om guldet för att ta sig ut i Europa. Så det ska bli ett roligt halvår här i början.

GIF:s sportchef Urban Hagblom är nöjd med att till slut ha kommit överens med Vålerengen om en direkt försäljning.

– Självklart har vi värderat sportsliga konsekvenser gentemot de ekonomiska. Det här avtalet ger väldigt bra förutsättningar ekonomiskt för GIF Sundsvall. Hade det inte varit ett så bra avtal hade vi inte blivit överens till att börja med.

Hur kommer det sig att han inte lämnar på en gång?

– Vi vill ge laget bra förutsättningar, så vi vill behålla honom under en period där vi kan få tillbaka lite skadade spelare såsom Eric Larsson och Marcus Danielson, även fast han är lite längre bort.

Åt andra hållet, hur går förhandlingarna med Robert Hammarstedt?

– Det går bra, säger Urban Hagblom lite kort innan han presenterar lite större nyheter.

– Såhär är det. Det är inte bara spelare som kommer att lämna denna sommar utan vi kommer att förstärka. Det kommer inte att vara klart redan till Malmö borta nu på lördag men innan Hammarby-matchen är det klart. Det kanske till och med kommer att bli fler än en. Eller rättare sagt, det ska komma in fler.

Läs också: Lundström har skrivit på för Vålerengen