Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurades att sitta ner – blev huggen i halsen med trasigt lysrör på rättspsyk

Mannen blev lurad att sätta sig ned för att ta ett telefonsamtal. Sedan attackerades han bakifrån.
Gärningsmannen högg honom i halsen med ett trasigt lysrör.

Annons

Kvällen den 18 februari hörde personal på Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall höga röster från ett telefonbås. När de anställda kom dit hade en man blivit huggen i halsen av en annan man som beväpnat sig med ett trasigt lysrör.

Läs även: Misshandlades med lysrör på rättspsyk

Den skadade mannen ska ha svimmat en kort stund och fördes sedan till sjukhus för vård. Enligt läkarintyget hade han ett djupt, fyra centimeter långt, jack i halsen. Det satt också kvar glasskärvor från lysröret i såret.

Den utsatte mannen och den man som nu åtalas misstänkt för grov misshandel har båda varit intagna på samma avdelning på kliniken.

I förhör har den utsatte mannen berättat att gärningsmannen sagt åt honom att sätta sig ned i telefonbåset för att ta ett samtal från en person som ringde från en annan avdelning på rättspsyk. Nästan genast när han satte sig ned ska gärningsmannen ha attackerat honom bakifrån.

Personal har vittnat om att bakgrunden till bråket kan röra gängtillhörigheter. Enligt uppgifter i utredningen ska gärningsmannen vara medlem i ett kriminellt gäng, flera andra intagna på kliniken ska också ingå i samma gäng.

Mannen som blev utsatt för lysrörsattacken har sagt att gärningsmannen även hotat honom tidigare.

Den misstänkte har erkänt brottet men sagt att han inte vill prata om saken och att han inte tänker säga varför han gjorde det.