Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lustig: "En jäkla revansch"

Glädje över en EM-plats – men också en revansch på alla tvivlare.
– Vissa tycker att det är det sämsta landslaget någonsin. Det är ganska starkt att ta sig till EM, säger högerbacken Mikael Lustig.

Annons

Det blåste kring det svenska herrlandslaget när direktplatsen till EM i Frankrike försvann med förlusterna mot Österrike och Ryssland. När mästerskapsavancemanget säkrades visade högerbacken Mikael Lustig inte enbart upp en glädje när han träffade den svenska pressen på Parken.

– Det är mycket känslor. Det är inte många som har trott på oss, vi har fått mycket skit. Det är en jäkla revansch, säger en sammanbiten Lustig.

– Vi har ett bra lag och jag tycker att vi har fått oförtjänt mycket kritik, fortsätter Celticförsvararen.

Han får till viss del medhåll av mittfältaren Sebastian Larsson.

– En hel del av kritiken har varit befogad. En annan del av kritiken... Det är väldigt lätt att hoppa på när det lutar åt ett håll. Men så är det, det är en del av det och man måste hantera det.

En sista mästerskapssommar kan nu vänta för många landslagsspelare.

– Det är några som börjar bli till åren och det kunde kanske ha varit sista matchen för vissa. Fantastiskt skönt att vi får fortsätta den här resan, säger Mikael Lustig.