Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lutande gravsten på kyrkogård beror på misskött granhäck – vi är besvikna på hur det hanterats

Angående insändaren om misskötsel av Ljustorps kyrkogård, och svaret från pastoratet.

Läs insändaren: Ljustorps kyrkogård dåligt skött – en skam för bygden

Min mamma ligger begravd på Ljustorps kyrkogård, hennes gravsten är en av dem som insändarskribenten beskrev som lutande tornet i Pisa. Anledningen till att flera av gravstenarna på den raden på kyrkogården lutar är att kyrkogårdsförvaltningen inte skött om häcken som växer bakom gravstenarna, så stenarna har tryckts fram av den stora häcken.

Min mormor har ringt flera gånger och påtalat detta för flera år sedan, det som då gjordes var att de klippte häcken alldeles runt min mammas gravsten, inget annat.

Läs även: Fint skött kyrkogård i Ljustorp – ett varmt tack

För cirka två-tre sedan mejlade jag i samma ärende och ifrågasatte varför inget gjordes åt denna häck som förstör flera gravstenar. Jag fick då svar av både kyrkoherden och kyrkogårdsföreståndare. De hänvisade dels till att detta var på politikernivå, dels att en besiktning hade gjorts av kyrkogården och man var mycket nöjd. Sen hände inget mer.

Vi är mycket besvikna på hur detta skötts, vi blir så ledsna varje gång vi besöker graven när vi ser hur gravstenen lutar mer och mer och vi känner oss maktlösa.

När jag såg svaret, som den tidigare insändaren fått från kyrkogårdsförvaltningen, om att gravrättsinnehavare som måste åtgärda sin gravsten ska kontaktas, hoppas jag innerligt att vi inte är en av dem.

De lutande gravstenarna beror på misskötsel av granhäcken, och då ska också de gravstenarna åtgärdas till det fina skicket som de en gång i tiden var.

Sofia

ST-kommentar: Pastoratet har fått möjlighet att svara på insändaren, men har valt att avstå.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel