Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad satsning i Sörberge – med hundkafé

I Sörberge träffas hundägare för promenader med efterföljande fika på Ebbas café.
Här är även hundarna välkomna att följa med in i kaféet.
– Vi ville miljöträna hundarna så vi startade en grupp på Facebook, säger Britt-Louise Åström.

Hundarna går vant in med sina mattar när vi möts på kaféet i Sörberge. Britt-Louise Åström och Jenny Lindström är initiativtagarna till gruppen "Miljöträna din hund i gott sällskap"

– Vi skapar ett event i Facebookgruppen vid varje tillfälle, där man får anmäla sig. Vi tar emot max 20 hundar med ägare, det blir lite för trångt härinne annars. Hundarna behöver lite utrymme runt sig för att hålla sig lugna, säger Jenny Lindström.

Blandningen av hundar är varierande, allt ifrån chihuahuas till labradorer finns med i gruppen.

– Vissa hundar varit osäkra, men har verkligen utvecklats positivt av det här, säger Britt-Louise.

Idén föddes egentligen av kaféägaren Marie Frohm. Hon tillåter redan hundar i kaféet. Britt-Louise och Jenny var och fikade och i samtalet kom Marie på att de borde prova idén.

Britt-Louise Åström har tagit hand om en omplaceringshund som är en huskyblandning av fyra olika raser. Han växte upp i dysfunktionell miljö och krävde enorm uppmärksamhet innan han blev trygg.

– Rocky var väldigt osäker, jag har fått jobba stenhårt för att han få honom lugn, säger hon och tittar på Rocky som är på väg att somna på golvet.

Susanna Lehtonen har åkt direktbuss från Bredsand med sin stora blandrashund Hector. Den Scooby Doo-porträttlike Hector sitter stolt bredvid matte när hon äter sin macka.

– Det är första gången vi är här. Det är ett jättebra initiativ som är socialt och med syfte att miljö- och passivitetsträna hundarna, jag kommer absolut gå hit fler gånger, säger hon.