Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad satsning på nya bussförare i Sundsvall – alla får jobb om de klarar utbildningen

Alla som startade en 40 veckor lång yrkesinriktad utbildning till bussförare i kombination med studier i svenska som andraspråk har fått jobb. Det meddelar Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande.

I Sundsvall har en satsning på yrkesinriktad utbildning i kombination med svenska som andraspråk inom vuxenutbildningen gett frukt.

Samtliga 21 elever som i höstas började på utbildningen till bussförare har fått jobb eller har blivit lovad anställning om de klarar utbildningen.

Utbildningstiden är 40 veckor och kursslutet är den 15 december, vissa elever har dock redan gjort klart utbildningen och är ute i anställning.

– I dagsläget ser det ut som alla elever kommer att få betyg i samtliga kurser. Ett resultat om 100 procent godkända elever känns såklart väldigt kul. Nobina har sagt att de kan anställa 40 bussförare nu på en gång, och samtliga elever som klarar utbildningen är lovad anställning. Med tanke på den stora efterfrågan på bussförare startade vi i mitten av oktober upp en ny utbildningsomgång med lika upplägg, säger säger Kjell Andersson, rektor Vuxenutbildningen, Favi (Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) i ett pressmeddelande.