Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat SM för Sundsvalls orienterare – flera fina placeringar

Sundsvalls OK:s Stina Nordin och Hanna Hugosson hamnade båda topp tio vid lång-SM i Kilsbergen.
På stafetten i Ånnaboda var D20:s lag 2 bara sekunder från tiondeplatsen.

Vid lång-SM i orientering i Kilsbergen i Örebro den 16-17 september var det tuff terräng och svåra banor där det gällde att ha full koll på kartan hela tiden.

Sundsvalls OK:s juniorlandslagslöpare Stina Nordin kom in på en sjätteplats i D20-klassen medan Hanna Hugosson slutade tia. Klubbkompisen Jenny Wegebro var bara åtta sekunder ifrån tiondeplatsen i D18-klassen.

Under lördagens SM-finaler på medeldistans i Nyckelhult i Kumla lyckades Stina Nordin spurta in på en fjärdeplats, en minut och 48 sekunder efter segraren Line Cederberg från OK Pan-Kristianstad. Hon blev med det bäst placerad av de fem juniortjejerna från Sundsvalls OK som deltog i A-finalen.

SM-helgen avslutades på söndagen med stafett i Ånnaboda. Sundsvalls OK:s lag 2 i D20 lyckades bäst. Frida Vikström fick en bra start och växlade in som tvåa. 16-åriga Alice Palmgren följde sedan upp med ett jättefint lopp och Jonna Jungåker krigade länge på om sjätteplatsen, men tappade lite mot slutet. Laget slutade på tolfte plats, bara 23 sekunder från tiondeplatsen.

Sundsvalls OK:s lag 1 i D20-klassen fick en knackig inledning där Hanna Hugosson växlade ut som 36:a. Jenny Wegebro kämpade på bra och förde upp laget till en 20:e plats. På den sista sträckan kunde Stina Nordin klättra ytterligare några placeringar och laget slutade till sist på en 15:e plats.

Både Stina Nordin och Hanna Hugosson är efter höstens resultat uttagna till Junior European Cup i Österrike. Tävlingen pågår 29 september-1 oktober.