Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysande att Hallenius stannar i GIF – skickar rätt signal och ökar lagets chans att etablera sig som allsvenskt fotbollslag

Linus Hallenius kvar i GIF i fem år! Jamen, det är ju helt lysande! Precis vad Sundsvall och fotbollen i distriktet behöver.

Linus kanske inte säkerställer, men ökar i alla fall chanserna för GIF att etablera sig på allvar som allsvenskt fotbollslag. Det skickar precis rätt signaler till såväl övriga spelartruppen som till publik och sponsorer. Näst bäste målskytten i serien under 2018 väljer att stanna hemma och fortsätta i giffarna.

Innan säsongen var jag orolig att man inte skulle ha lyckats fylla luckorna efter Larsson och Danielsson, men jag kan ärligt säga att jag inte har saknat dem på hela året. Bra spelare, javisst! Och jag hade gärna sett att de stannat också men med facit i hand blev det ju faktiskt riktigt bra ändå.

För ett antal år sedan läste jag att krafter inom GIF ville sätta upp ett långsiktigt mål att ta SM-guld. Vägen dit är förstås fortfarande väldigt lång men varför inte ha en långsiktig vision och sikta högt? Jag vet att det låter osannolikt att lilla Sundsvall skulle kunna kriga på den nivån, men kunde Östersund ta sig till Europaspel så kan väl vi.

Öster, Elfsborg och Halmstad BK liksom Kalmar FF har alla tagit SM-guld i någorlunda modern tid, så varför inte vi?

Långa kontrakt på Linus och Juanjo kommer förhoppningsvis att följas av fler som väljer att stanna och där har vi en bra grund att bygga vidare på. Få lite kontinuitet så man inte måste bygga nytt lag varje år.

Och med framgångarna kommer ju även inkomster. Företagen i trakten sponsrar säkert hellre ett lag på övre halvan av tabellen än ett lag som dansar på kvalstrecket varje år. Så jag hoppas GIF kan hantera det på ett bra sätt och säkrar ekonomin i allra första hand.

Det här kan bli riktigt, riktigt bra redan 2019! Grattis, Sundsvall och Medelpad, fans och sponsorer samt allra mest... GIF själva! Bra jobbat!

Bredsandsgubben

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] Hallenius om beslutet att stanna och framtidsvisionerna med klubben: "Drömmer om att göra något riktigt bra här"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel