Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxvilla till salu för 12,5 miljoner

Sundsvallsföretagaren Johan Andersson säljer sin lyxvilla på Norrliden - för 12,5 miljoner kronor. Tre hus blev till slut för mycket.
– Jag har varit inne på att sälja villan i stan ett tag, och nu kändes det som rätt tid, säger han.

Johan Andersson med familj har bott på Norrlidsgatan sedan 1996. Utöver det äger han två andra hus, ett i Vemdalen och ett på Alnö. Det är framför allt där familjen har vistats de senaste åren.

– Vi har helt enkelt inte fått rätt utbyte av villan i stan. Under vintern är vi mycket i Vemdalen och på sommaren vill vi vara på Alnö. Ibland har villan i stan stått tom i flera veckor och det känns väldigt onödigt, framför allt ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har gett mig dåligt samvete, förklarar han.

Villan är cirka 460 kvadratmeter stor och har en tillhörande tomt på 3 306 kvadratmeter. Förutom biosalong och jacuzzi finns också en pool och ett poolhus.

Mäklaren Michael Trolle berättar att villan har legat ute på Hemnet i två dygn. Redan under första dygnet visades annonsen 2500 gånger.

– Jag har redan fått många samtal om villan och bokat in några visningar. Det finns många köpstarka personer som kan tänka sig att bo där, inte bara från Sundsvall. Villan är unik i sitt slag och det finns inte så många som den i Norrland. Förutom att den har ett fantastiskt läge har den också en väldigt fin arkitektur, säger han.

Johan Andersson hade först bestämt sig för att behålla villan i stan, och sälja den på Alnö. Sedan ångrade han sig.

– Jag hade till och med lagt ut den andra villan till försäljning. Men jag och mina barn trivs så bra på Alnö, så efter mycket velande bestämde vi oss för att behålla villan där.

Han har lagt ner mycket tid och pengar på villan på Norrlidsgatan. De senaste åren har han glasat in balkongen, byggt en uteplats och ett poolhus, lagt en ny fasad och stensatt gårdsplanen. Nu hoppas han att de hittar rätt köpare till villan.

– Jag hoppas att det finns någon som kan få rätt utbyte av den och som hinner spendera mer tid där än vad jag har gjort, säger han.