Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxvilla till salu för åtta miljoner: "Husen i Sundsvall ändå bland de billigaste i Sverige"

Bostadspriserna i Sundsvall ökar. Nu finns en toppmodern lyxvilla till salu på Slipgatan i Skönsberg – med utgångspriset åtta miljoner kronor. Det är lika mycket som den gula herrgården i Silje ligger ute för. "Ibland dyker det upp objekt som är i den här klassen", säger Michael Trolle.

Annons

Bostadsmarknaden i och omkring Sundsvall blomstrar. Prisbilden har ökat markant de senaste åren. Nu ligger två objekt ute för åtta miljoner kronor, där det senaste – på Slipgatan – bland annat har utomhuspool, en stor altan, gym och lounge.

– För några år sedan var två miljoner gränsen för en villa i Sundsvall, i dag är fyra miljoner smärtgränsen, säger mäklaren Michael Trolle.

Hur kommer det sig att priserna ökar så markant?

– Det kostar mer nu att bygga nytt och därför ser vi de ökade priserna. I Mårtensro kostar en villa mellan fem och sex miljoner. Men ändå är husen i Sundsvall bland de billigaste i Sverige. Jag semestrar söderut nu och här kostar villorna 15 miljoner, säger Michael och skrattar.

– Det är så att man inte tror att det är sant.

Har du under dina år som mäklare erfarenhet av villor i åtta till tio-miljonersklassen?

– Ibland dyker det upp objekt som är i den här klassen. Det sker en eller ett par gånger per år. I fjol sålde jag en villa för nästan sju miljoner, säger Michael Trolle.

Läs även: Sundsvalls dyraste bostäder just nu – vi tittar in i herrgården i Silje för åtta miljoner

Slipgatan 24

Silje 125