Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxvilla till salu för åtta miljoner: "Husen i Sundsvall ändå bland de billigaste i Sverige"

Bostadspriserna i Sundsvall ökar. Nu finns en toppmodern lyxvilla till salu på Slipgatan i Skönsberg – med utgångspriset åtta miljoner kronor. Det är lika mycket som den gula herrgården i Silje ligger ute för. "Ibland dyker det upp objekt som är i den här klassen", säger Michael Trolle.

Annons

Bostadsmarknaden i och omkring Sundsvall blomstrar. Prisbilden har ökat markant de senaste åren. Nu ligger två objekt ute för åtta miljoner kronor, där det senaste – på Slipgatan – bland annat har utomhuspool, en stor altan, gym och lounge.

– För några år sedan var två miljoner gränsen för en villa i Sundsvall, i dag är fyra miljoner smärtgränsen, säger mäklaren Michael Trolle.

Hur kommer det sig att priserna ökar så markant?

– Det kostar mer nu att bygga nytt och därför ser vi de ökade priserna. I Mårtensro kostar en villa mellan fem och sex miljoner. Men ändå är husen i Sundsvall bland de billigaste i Sverige. Jag semestrar söderut nu och här kostar villorna 15 miljoner, säger Michael och skrattar.

– Det är så att man inte tror att det är sant.

Har du under dina år som mäklare erfarenhet av villor i åtta till tio-miljonersklassen?

– Ibland dyker det upp objekt som är i den här klassen. Det sker en eller ett par gånger per år. I fjol sålde jag en villa för nästan sju miljoner, säger Michael Trolle.

Läs även: Sundsvalls dyraste bostäder just nu – vi tittar in i herrgården i Silje för åtta miljoner

Slipgatan 24

Silje 125