Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Ångermanlands dominans är oroande – vi behöver de som inte bara ser till Ådalens behov

Valsedlarna inför det stundande regionvalet börjar ta form. Vi ser två partier som nästan uteslutande väljer att gå fram med renodlade Ångermanlandsvalsedlar – Vänsterpartiet som har 29 kandidater varav en från Medelpad och ombildade Sjukvårdspartiet med 28 kandidater varav tre från Medelpad. I övrigt går det tydligt att skönja en tydlig Ångermanlandsdominans bland flera partiers toppkandidater.

Det är bekymmersamt att regionen nu får två så pass populistiska partier som Vänsterpartiet och Sjukvårdspartiet. Partier som lovar återställa allt i Sollefteå och se till att allt blir som förr. Hur dessa populister ska finansiera sina vallöften är fortfarande höljt i dunkel.

Det går inte att blunda för att sjukhuset i Sundsvall, som länssjukhus, har ett tungt länsansvar.

Det finns en fara i att Ångermanlandsdominansen nu blir så påtaglig, risken är uppenbar att regionens ekonomi kommer att fortsätta sin kräftgång, det är inte hållbart. Regionen måste få ordning på ekonomin, för att klara det måste man få en personalpolitik som gör regionen attraktiv som arbetsgivare. Att fortsatt göda dyra stafettbolag är i längden ingen bra strategi.

Får inte regionen ordning på ekonomin riskerar vi att få en situation där stora och tuffa sparförslag tvingas fram. Hamnar vi i ett sådant läge kommer sjukhuset i Sundsvall att få uppenbara problem. Det går inte att blunda för att sjukhuset i Sundsvall, som länssjukhus, har ett tungt länsansvar.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Ångermanlänningarna borde i större utsträckning försöka hitta hållbara lösningar som är bra för hela regionen, i stället för att ensidigt se till Sollefteå och Ådalens behov. De bör inte glömma att vi i Medelpad är 125 000 invånare som också kan vilja ha vår röst med i utformandet av framtidens sjukvård.

Bertil Kjellberg (M)

Kandidat regionfullmäktige

Läs också:

► För Plus-kunder: #kandulova – så tycker politiker i Medelpad om att bli ställda mot väggen av ST:s läsare

Valet 2018 blir något vi aldrig har varit i närheten av

Regionen behöver ordning och reda – inte politiskt kaos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel