Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Hur ska vi bli av med ett underskott på 160 miljoner?

Replik på Ni kan inte hindra oss från att prioritera välfärden, ST 9/11.

Malin Larsson glömde att berätta i sin insändare att socialnämnden beräknas gå med cirka 160 miljoner i underskott 2017. Att bara tillföra mer medel (30 miljoner) hjälper inte för att ta bort detta gigantiska underskott. Jag sitter själv i socialnämnden där du presenterade förslaget om ytterligare tillskott med 30 miljoner plus 12,75 miljoner som skulle vara en bonus från föregående år. Bonusen röstade till och med dina egna partikamrater i fullmäktige ner.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Oppositionen i nämnden hade inte hört ett ord om detta så vi samtliga var tagna på sängen. Vid min fråga till dig "Vad handlar detta egentligen om?" blev ditt svar "Har du inte läst dagstidningarna?". Menar du på fullaste allvar att vi skall diskutera sociala frågor i dagspressen och sociala medier?

Att vi i fullmäktige ville ha återremiss berodde på att ärendet inte hade beretts på sedvanligt sätt. Du skriver att ni har funderat på denna satsning på äldreomsorgen, men hade det inte varit på sin plats att diskutera detta med alla berörda parter? Fundera gärna vidare med hur vi skall bli av med underskottet på cirka 160 miljoner. Kanske kunde valfria alternativ vara någonting?

Thomas Burman (M)

Ledamot i Socialnämnden

Läs också:

L: De största underskotten någonsin går inte att sopa under mattan

S, V och C: Våra äldre förtjänar en trygg ålderdom – nu stärks bemanningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel