Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M-ledamot: Förödande att landstingets politiska ledning blundar för goda idéer

Vårens sista regionfullmäktige (före detta landstingsfullmäktige) är avslutat och med det så läggs ytterligare en turbulent period bakom oss.

Regionpolitiken präglas just nu av dålig kommunikation, personalbrist och uppslitande besparingsåtgärder. I ett sådant läge kan tyckas att regionens politiska ledning borde välkomna goda idéer oavsett från vilket politiskt håll de kommer, men så är tyvärr inte fallet.

Under fullmäktige i april och juni behandlades två motioner från mig. En motion om ett incitamentsprogram för personalen och en om möjligheten att driva vård genom intraprenad. Båda motionerna syftar till att förändra och förbättra för personalen, att stärka deras arbetsmiljö och öka deras inflytande.

Läs även: Bra att majoriteten ändrade sig om listningskö – regelverket måste ses över för att rädda populära vårdcentraler

Regionen anlitade förra året hyrpersonal för hisnande 370 miljoner kronor, en siffra som placerar oss i den nationella toppen. Vi har stora svårigheter att både rekrytera och behålla personal. Vårdplatser stängs och andelen stafetter ökar. Det är en ohållbar utveckling.

För att vända trenden måste vi se problemets kärna. Vi måste rannsaka oss själva som arbetsgivare, lyssna på personalen och föreslå och genomföra åtgärder som förbättrar arbetsmiljön. Därför motionerade jag om att införa ett incitamentsprogram för personalen och arbetsgrupper. Incitamenten kan handla om olika saker; en extra peng i lönekuvertet, mer semester eller extra pengar till arbetsgruppen för fortbildning eller andra aktiviteter som ger lite guldkant på vardagen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det finns exempel från andra regioner på hur incitament har använts för att minska kostnader för hyrpersonal och uppmuntrat och belönat personalen för sina insatser.

Tyvärr valde den politiska ledningen att avslå motionen och hänvisade till att det ska vara lika för alla. Det är synd. Jag tror att vi behöver uppmärksamma de personer som gör det där lilla extra, som tar passen som ingen vill ha, som vänder ett underskott till överskott och som avstår sin semester så att vårdplatser kan hållas öppna.

Den andra motionen handlade om intraprenad. Intraprenad är en alternativ driftsform som sker inom regionens verksamhet och drivs av personal anställda av regionen men med ett eget budgetansvar. Det ger personalen stor frihet att styra och utforma sin arbetssituation, vilket är en oerhört viktig faktor för att trivas på jobbet.

Genom ett avtal med landstinget får den verksamhet som drivs som intraprenad en stor frihet att själva påverka verksamheten. En vårdavdelning kan exempelvis drivas av personalen genom intraprenad. Intraprenader kan genom engagemanget från personalen vända underskott till budget i balans, leda till bättre arbetsmiljö och en mer snabbfotad organisation. Men även detta valde den politiska ledningen att avslå.

Den politiska ledningen blundar hårt för idéer som kommer från andra än de själva. Jag tycker att det är förödande. Jag tror att vi måste vända på alla stenar för att förbättra för vår personal. För att det ska hända krävs en ny politisk ledning i regionen.

Kristoffer Bodin (M)

Ledamot regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel