Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Vi sätter jobb och välfärd före bidrag – mer bli kvar i plånboken för alla i Sundsvall och regionen

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Den 9 september går Sverige till val. Vi gör det i ett läge där den svenska ekonomin är stark. Men där konjunkturnedgången knackar på dörren och det finns en rad stora problem som växer i stället för att minska.

Vi gör det i ett läge där det för vissa lönar sig sämre att ställa klockan och gå till ett jobb än att fortsätta leva på bidrag. Det kan vi moderater aldrig acceptera. Vi är övertygade om att det bara är genom att fler arbetar som Sverige kan klara integrationen och byggas starkt. Fler som jobbar – mer till välfärden. Moderaterna sätter jobb och välfärd före bidrag. Det innebär bland annat att vi gör det mer lönsamt att arbeta för 126 000 personer i Västernorrland län.

Det ska också löna sig att ha jobbat. Vi sänker skatten för dem som har arbetat och byggt Sverige starkt – landets pensionärer.

Moderaterna vill införa ett bidragstak som innebär något så självklart som att det inte ska gå att stapla bidrag så att summan blir högre än lönen från ett arbete. Det ska alltid finnas drivkrafter att jobba.

Därför sänker vi också skatten på arbete, med inriktning på de lägsta inkomsterna – vi vet av erfarenhet att det leder till att fler jobbar. Det är alltså rätt för att det leder till fler jobb, men det är också rättvist för att flit ska löna sig. En busschaufför och en undersköterska med två barn i Sundsvall får behålla 700 kronor mer per månad med Moderaternas politik.

Valet om en dryg månad kommer att stå mellan dem som tar tag i problemen och dem som nöjer sig med att prata om utmaningarna. Mellan krav och kravlöshet i integrationen.

Det ska också löna sig att ha jobbat. Vi sänker skatten för dem som har arbetat och byggt Sverige starkt – landets pensionärer. Vår skattesänkning är större än Socialdemokraternas och gäller alla äldre, även dem som får mindre än 17 000 kronor i pension.

Det ger en skattesänkning på 200-300 kronor i månaden för den som har en månatlig pension på mellan 13 000-17 000 kronor. I Västernorrland får 58 898 pensionärer sänkt skatt med vår politik. Bara i Sundsvall handlar det om 21 225 pensionärer som får sänkt skatt.

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

Valet om en dryg månad kommer att stå mellan dem som tar tag i problemen och dem som nöjer sig med att prata om utmaningarna. Mellan krav och kravlöshet i integrationen. Och mellan dem som är fast övertygade om att det är arbete och flit som bygger Sverige starkt och dem som i stället kompenserar för sin misslyckade politik med höjda skatter.

Sverige, Västernorrland och Sundsvall behöver en rivstart, med reformer, efter valet den 9 september. Moderaterna är redo.

Jörgen Berglund (M)

Riksdagskandidat, Västernorrland

Alicja Kapica (M)

Kommunalrådskandidat, Sundsvall

Läs också:

Moderaternas plånboksretorik lurar inte oss pensionärer

Vi blir fler för varje år och vet vad vi vill – underskatta inte pensionärernas makt i höst

600 kronor i höjd pension är snålt – fattigpensionärerna riskerar att bli betydligt fler på grund av regeringens stöld

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel