Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Må kraften vara med er i vintermörkret

Mörkrets krafter. De tar på. November har ju inte sprungit iväg direkt och ett tag var jag inte långt ifrån att checka ut. Det går som i ett här nere i södern och det kommer knappast bli jobbigt att ta jullov om en månad.

Första glöggen är redan avhandlad. Det kändes oförskämt tidigt att äta pepparkakor och äta julskinka redan i november men i och med att jag som bekant inte bestämmer över den gregorianska kalendern. Det var bara att köpa helt enkelt. Det var förövrigt en osedvanligt mogen tillställning där snittarna gick helt i linje med "superintressanta dialoger" (min vän Karl-Mikael valde att använda just den benämningen för han och hans flickväns rätt hetsiga bråk om eventuellt giftermål) om äktenskap och att skaffa barn. Vi enades om noll saker kan man säga. Jag tror fortfarande att äktenskapet som institution känns rätt fräscht och vägrar att dö innan jag gift mig. Det måste bockas av. Är det kul kan jag göra det två gånger.

Barn. Det näst yngsta barn jag känner, orkanen Harry, fyllde ett år under torsdagen och får jag hälften så fina ungar vill jag ha ett helt fotbollslag. Han lyser ikapp med solen och är precis som sina kusiner i huset bredvid ett nedkok av allt som är fint på den här jorden. Grattis kompis.

Just det. Jag vill gå på Bob hund på Debaser strand på fredag eller lördag men biljetterna är slut. Jag använder nu den här kanalen för att helt ogenant ragga en biljett. Ring, mejla, skicka en kurir, flaskpost eller röksignaler om du vet av någon som har en plåt. Som vanligt är jag ute i grevens tid.

Är också löjligt taggad på Star Wars som har premiär den 16 december. Jag har sett sluttrailern några gånger nu och ryser varje gång Han Solo säger att de gamla sagorna filmens nya huvudkaraktärer tvivlar på är "all true". Efter att nämnd trailer kom för ett tag sedan har mycket av snacket gått kring vad hjälten Luke Skywalker kommer att ha för roll i sjunde filmen. Mark Hamills legendariska karaktär syns knappt, förutom en fragmentarisk bild av en robothand som räcks ut mot R2D2 och då förmodat tillhör Skywalker. Teorierna är i full gång, och sträcker sig mellan att Skywalker är död, lever i exil, faktiskt har följt sin fader Vaders fotspår och blivit mörk eller helt enkelt inte har en roll att spela i "The force awakens". Den sextonde får vi se. Till dess: May the force be with you.

Gustav Parment