Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mabergs spelar för att rädda VM

Seger med 8–1 över Spanien var en efterlängtad seger för de svenska herrlandslaget i curling – som inte levt upp till sina egna förväntningar i EM i curling i Örnsköldsvik.
Uppgiften framöver:
Att rädda Sverige till VM.

Annons

Sverige har nu två tuffa matcher kvar i gruppspelet – mot Tyskland och Norge. Två matcher som helst bör ge svenska segrar om Sverige ska säkra den sjundeplats som ger Sverige en plats i kommande VM-turnering.

– Jag tycker att vi har kämpat på rätt bra i turneringen. Men vi har saknat den rätta flytet. Det har varit lite stolpe ut för oss. Därför känns den här segern extra skön, för i dag spelade vi riktigt bra och det stärker självförtroendet, sade svenske skippern Mathias Mabergs.

– Det har varit alldeles för mycket upp och ner tidigare i turneringen. I dag hade vi riktigt bra koll på isen och satte dit stenarna som vi ville.

Segern mot Spanien var Sveriges tredje vinst i EM på sju spelade matcher.

Efter måndagskvällens plattmatch mot Tjeckien fick Sverige en rejäl revansch mot Spanien. Sverige tog kommandot direkt i första omgången som gav två poäng i utdelning och svenskarna hade sedan ett säkert grepp om matchen fram till pausvilan efter femte omgången vid ställningen 4–1. I sjätte omgången blixtrande Sverige till med ett offensivt spel som satte Spanien rejält under press som resulterade i några missade spanska stenar. Det innebar att Sverige kammade hem fyra nya poäng i sjätte omgången och då gav skippern Antonio De Mollinedo och hans mannar upp matchen.

– Spanien är ett lag som vi ska vinna över. Men i dag hade vi verkligen roligt ute på isen och spelade curling som vi vill att den skall spelas.

Om Sverige slutar åtta i EM-turneringens A-grupp väntar ett ovisst kvalspel mot segrande lag B-gruppen i EM.