Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mabergs spelar för att rädda VM

Seger med 8–1 över Spanien var en efterlängtad seger för de svenska herrlandslaget i curling – som inte levt upp till sina egna förväntningar i EM i curling i Örnsköldsvik.
Uppgiften framöver:
Att rädda Sverige till VM.

Sverige har nu två tuffa matcher kvar i gruppspelet – mot Tyskland och Norge. Två matcher som helst bör ge svenska segrar om Sverige ska säkra den sjundeplats som ger Sverige en plats i kommande VM-turnering.

– Jag tycker att vi har kämpat på rätt bra i turneringen. Men vi har saknat den rätta flytet. Det har varit lite stolpe ut för oss. Därför känns den här segern extra skön, för i dag spelade vi riktigt bra och det stärker självförtroendet, sade svenske skippern Mathias Mabergs.

– Det har varit alldeles för mycket upp och ner tidigare i turneringen. I dag hade vi riktigt bra koll på isen och satte dit stenarna som vi ville.

Segern mot Spanien var Sveriges tredje vinst i EM på sju spelade matcher.

Efter måndagskvällens plattmatch mot Tjeckien fick Sverige en rejäl revansch mot Spanien. Sverige tog kommandot direkt i första omgången som gav två poäng i utdelning och svenskarna hade sedan ett säkert grepp om matchen fram till pausvilan efter femte omgången vid ställningen 4–1. I sjätte omgången blixtrande Sverige till med ett offensivt spel som satte Spanien rejält under press som resulterade i några missade spanska stenar. Det innebar att Sverige kammade hem fyra nya poäng i sjätte omgången och då gav skippern Antonio De Mollinedo och hans mannar upp matchen.

– Spanien är ett lag som vi ska vinna över. Men i dag hade vi verkligen roligt ute på isen och spelade curling som vi vill att den skall spelas.

Om Sverige slutar åtta i EM-turneringens A-grupp väntar ett ovisst kvalspel mot segrande lag B-gruppen i EM.