Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maggio kan bli Grammisgalans drottning

Med sex nomineringar kan Kleerup bli Grammisgalans kung 2009. Men han utmanas av tre kvinnliga artister - Veronica Maggio, Lykke Li och Amanda Jenssen.
Enda lokala nomineringen står Nordiska kammarorkesterns chefsdirigent Christian Lindberg för, i klassen Årets klassiska album.

Vid Grammisgalan 2008 dominerade Salem Al Fakir. Nästa år är det inte lika kristallklart vilka som blir galans kung och drottning.

Andreas Kleerup, rosad för sin debutskiva och för Robyn-samarbetet With every heartbeat, är den som fått flest nomineringar, sex stycken, däribland Årets album och Årets manliga artist.

Kleerup fanns inte med vid Grammisgalans presskonferens, men det gjorde Veronica Maggio, som var strålande glad över sina fem nomineringar.

Det känns grymt kul. Det är ett kvitto på att man har haft ett bra år, att allt slit lönar sig, säger sångerskan.

Någon nominering som du är extra stolt över?

Årets liveakt känns speciellt, eftersom det har funkat mycket bättre nu för mig som liveartist.

Trots tider av sviktande skivförsäljning värderar hon Grammispriset högt.

Grammisprisernas betydelse devalveras inte bara för att folk slutar köpa skivor, de har samma tyngd fortfarande, säger Veronica Maggio.

Även Markus Krunegård är en av förhandsfavoriterna inför nästa års gala. Hans solodebut Markusevangeliet höjdes till skyarna av kritikerna och nu fick han fem Grammisnomineringar.

Årets producent är roligast. Många tror att artister bara kan sjunga, spela gitarr, vara fulla och charmiga. Kul att folk fattar att man kan annat också.