Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnifik utdelning för Röcklinger på Bergsåkerstravet

En hundraprocentig Björn Röcklinger samt Magnifik Broddes uppvisning var de bestående intrycken från Bergsåker fredagstävlingar.

Stockholmstationerade Björn Röcklinger fortsätter att skära guld på Sundsvallstravet. Han hade två hästar till start och tog full pott med sina storfavoriter, båda med Ulf Eriksson i sulky. Med Goliath blev det lugna gatan i ledningen, däremot fick Ginotonic kämpa rejält för att komma åt samma position från sitt bakspår. Ändå var Maharajah-sonen aldrig i förlustfara.

– Goliath var stabil hela vägen medan Ginotonic fick offra en hel del inledningsvis, informerade Ulf Eriksson.

– Så det var riktigt bra gjort att hålla undan.

I och med denna dubbelseger avancerade Björn Röcklinger upp till andraplatsen i Bergsåker interna tränarliga 2017 med sina sex triumfer, två bakom Svante Båth.

Den emotsedda duellen mellan Queer Fish och Magnifik Brodde kom av sig helt. Detta sedan John Östman blixtrat till ledningen med den sistnämnde och upploppet ner stack Umeåvalacken ifrån sin antagonist på spänstiga ben. Segervane Östman kostade till och med på sig att göra en segergest.

– Jag blir så himla glad när han vinner på det här fina sättet, förklarade John Östman.

Ulf Ohlsson segrade med klassrusarkallblodet Sort Gull. Tjomslandsadepten övertog dryga varvet kvar och var sedan utan konkurrens.

– Sort Gull tävlade barfota fram den här gången, meddelade Ohlsson.

– Och det var en klar förbättring.