Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Åkerlund om tränarbytet: "Han besitter en otrolig hockeykunskap"

Skadade målvakten Magnus Åkerlund tror att tränarbytet kan hjälpa Sundsvall Hockey att hitta tillbaka på rätt spår.
– Vi har vänt på varenda sten som går att vända på. Det kan vara bra med en ny röst och lite nytänk, sa Åkerlund i Sportens direktsändning inför morgondagens derby.

Se livesändningen från Timrå IK och Sundsvall Hockeys träningar inför derbyt

Magnus Åkerlund är tillbaka på isen i träning, men det dröjer innan han vaktar Sundsvalls mål i skarpt läge under matcher.

– Det är helt beroende på hur det svarar. Nu kan jag förflytta mig bra på isen och åka bra skridskor. Det sista steget är att kunna trycka ner på knäet, där har jag en bit kvar, sa Åkerlund som inte kan säga om det handlar om dagar eller veckor innan han är tillbaka.

Åkerlund var själv på isen när nye tränaren Leif Strömberg hade ett möte med laget inför träningen och kunde inte kommentera vad som blev sagt då, men han har en bra bild av Strömberg sedan tidigare.

– Jag känner till Leif sedan tidigare och vet vilka klubbar han tränat. Han besitter en otrolig hockeykunskap. Gäller att ha stora öron och lyssna på vad han säger.

Åkerlund tror att förändringen i båset kan leda till goda effekter på isen.

– Vi har vänt på varenda sten som går att vända på. Det kan vara bra med en ny röst och lite nytänk. Det kan ge en extra boost.

Utöver Åkerlund saknas Mattias Karlsson i Sundsvall Hockey på grund av sjukdom inför derbyt.

I Sportens direktsändning berättade Timrås tränare Roger Forsberg också att det blir Johan Mattsson som står i hemmalagets mål i derbyt.

I Timrå kommer forwarden Johan Persson att missa derbyt efter den knäskada han ådrog sig under matchen mot AIK. Han berättade själv i Sportens direktsändning att han får mer klara besked kring skadan under morgondagen.

Läs mer: 16 år sedan utklassningen i Gärdehov – här är alla spelare och målskyttar från klassiska derbyt

Han tar över Sundsvall Hockey