Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Sjödin om avhoppet, sjukdomen och framtiden: "Jag måste vara ärlig med klubben"

Det blev tio månader som klubbchef i Sundsvall Hockey för Magnus Sjödin.
Den tuffa sjukdomsperioden gör att han nu måste lämna föreningen han brinner för.
– Jag måste kunna se mig själv i spegeln och vara ärlig med klubben, säger han.

I april 2015 anställdes Magnus Sjödin som ny klubbchef i Sundsvall Hockey. Knappt ett år senare säger han hejdå till styrelsen, laget och fansen.

Det var ett beslut som var tvunget att tas, menar Magnus Sjödin.

– Man måste man kunna ge 100 procent, om inte mer, i den här typen av uppdrag i en idrottsförening för att det ska bli framgångsrikt. Och med tanke på situationen klubben är i, att vi ska förbereda oss för kvalspel och titta mot nästa säsong så känner jag att just nu i denna kritiska tid kan inte jag lägga den tid och kraft som behövs. Det har jag pratat med styrelsen om och för klubbens bästa väljer jag att lämna. Sedan är det naturligtvis tråkigt. Sundsvall Hockey ligger väldigt varmt om hjärtat, det kommer föreningen alltid göra, och jag önskar dem all lycka till i framtiden.

Det är inte aktuellt för dig att ta en annan roll i Sundsvall nu?

– Nej, det är det inte.

LÄS MER: Magnus Sjödin lämnar Sundsvall Hockey

Under sin tid i klubben har Magnus Sjödin fått se Sundsvall Hockey ligga i botten av Hockeyallsvenskan. Det är det enda han tycker känns tråkigt - och jobbigt - under hans tio månader i föreningen.

– När jag fick frågan från klubben blev jag jätteglad. Jag hade följt Sundsvall länge då så jag kunde inte tacka nej. Det har varit intensivt och jag fick uppdraget för att göra en del förändringar, och det tär på en organisation. Men det har varit jätteroligt, så det var inget lätt beslut att sluta, säger han och fortsätter.

– Det mest negativa under min tid är att vi ligger där vi ligger, även fast det inte är mitt ansvarsområde. Det har varit en missräkning, och alla i klubben vill att vi ska ligga bättre till.

SE MER: Westlund: Två tunga poster tomma – en mardrömssituation för Sundsvall Hockey

Det var på nyårsdagen som livet förändrades drastiskt för Magnus Sjödin. När han vaknade på morgonen kände han direkt att något var fel. En ambulans hämtade honom i hemmet i Sundsvall och förde honom till intensiven där det konstaterades att en bakterieinfektion gått ut i blodet.

– Jag var fullt frisk på nyårsafton när jag gick och la mig. När jag vaknade var jag jättedålig och fick åka in akut till sjukhuset. När det händer får man en tankeställare och man inser vad som är viktigt i livet, att få vara med familjen och ha en god hälsa. Men hade jag kunnat välja hade jag självklart aldrig velat råka ut för det jag gjort nu i januari. Jag är jätteglad för all hjälp och jag är redan på väg tillbaka. Men 100 procent i Sundsvall klarar jag tyvärr inte av. Då måste jag kunna se mig själv i spegeln och vara ärlig med klubben.

Det har gått en månad nu. Hur mår du i dag?

– Jag blir trött fort. Men jag orkar ta kortare promenader nu med hundarna, så det är bra. Jag kliver upp på morgonen och behöver inte sova 20 timmar om dygnet. Nu ligger fokus för mig att komma tillbaka till 100 procent. Som klubbchef i en hockeyförening hade jag inte kunnat komma tillbaka, min kropp hade inte mått bra av det.

När tror du att du kan vara 100 procent?

– Det kommer säkert ta minst en månad. Säkert mer.

Tror du att det då eller till nästa säsong, när du fått återhämta dig, kan vara aktuellt att återvända till Sundsvall?

– Jag tror att klubben arbetar på att hitta en ny permanent lösning. Det utgår jag ifrån. Så jag tror inte det är aktuellt att jag återvänder.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.