Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majgull Axelsson får Lars Ahlinstipendiet på lördag

Årets Lars Ahlin-pristagare Majgull Axelsson får stipendiet för sina skildringar av människor "som samhället glömt och gömt".
På lördag delas stipendiet ut i samband med estradsamtal och föreläsning.

Läs mer: Majgull Axelsson är årets Lars Ahlinpristagare

Majgull Axelsson tilldelas 2018 års Lars Ahlin-stipendium "för sin förmåga att med inlevelse och känsla skildra de som samhället gömt och glömt. Genom ett lyssnande författarskap skapa oförglömliga gestalter och lyfta moraliska dilemman med livslögnen som ett ofta återkommande tema. Hennes författarskap hävdar språkets och berättandets befriande kraft", skriver juryn.

På lördag, den 14 april 13.00, inleds årets stipendiatfirande i Kulturmagasinet med ett samtal mellan Majgull Axelsson och ST:s kulturredaktör Susanne Holmlund. 13.45 berättar sociologen/historikern Cecilia Dahlbäck om "Välfärdens kulturarv – resan från Fattigsverige till modern välfärdsstat".

Klockan 15.00 delas stipendiet ut av kultur- och fritidsnämndens ordförande Åsa Ulander. Ålsta Folkhögskola lämnar en gåva och allt omramas av musik av Maria Garlöv Thorsell, flöjt, och Mona Kontra, piano.