Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majid mörbultad efter misshandeln men har inga planer på att lägga av

Fyra personer från Sundsvallsområdet och Dalarna vägrade betala sin nota på cirka 3000 kronor på Bittens Rockbar i Härnösand under tisdagskvällen. I stället misshandlade de krogens ägare och åkte från platsen i sin bil.
En stund senare körde de i diket och togs omhand av polis.

Annons

Ett sällskap på två kvinnor och två män, födda -93 och -94, vägrade betala sin nota på Bittens. När de lämnade platsen försökte krogens ägare att stoppa dem.

– Jag sprang efter dem och kom i kapp, men då blev jag misshandlad. De slog mig i ansiktet och på axlarna och sparkade mig på låret flera gånger. Sedan försvann de i sin bil, men jag fick registreringsnumret, berättar Bittens ägare Majid Safaee när vi träffar honom på onsdagen. Han har ont i höger ben och i vänster axel och ska träffa läkare som ska undersöka honom.

TV: Majid blev misshandlad efter springnota på Bittens

Ett vittne som befann sig på platsen försökte också stoppa smitarna från att lämna platsen, men misslyckades med att hålla dem kvar. Vittnet uppger sig även ha sett kvartetten på en annan restaurang innan de gick till Bittens, men där blev de nekade när de försökte beställa.

Samtidigt var en polispatrull på väg till Bittens, men de omdirigerades i stället till en trafikolycka på E4, i korsningen Storgatan och Tullportsgatan. Det visade sig att kvartetten från Bittens hade kört av vägen. Polisen kunde gripa tre av dem medan den fjärde lydde från platsen.

Trion fördes till polisstationen för kroppsbesiktning, provtagning och förhör. Föraren är misstänkt för drograttfylleri och de övriga är ringa narkotikabrott. Det upptäcktes att sällskapet kunde kopplas till ännu ett brott under tisdagen – en av dem hade nämligen på sig en jacka som tros ha stulits från en butik i Birsta.

Läs mer: Krogsmitare frigavs – sprang ut i vägbanan och blev påkörd på E4

Deras bilnycklar togs om hand av polisen och trion fick lämna polishuset. Men polisens följetong tog inte slut där. Fyra timmar senare fick polisen larm om att en person blivit påkörd på E4. Den påkörda personen visade sig vara en av en av krogsmitarna, en kvinna.

Hon kastade sig ut framför en personbil och träffades av backspegeln, men hon blev aldrig allvarligt skadad eftersom bilföraren hann sänka farten. Kvinnan fick hjälp av bilföraren med att ringa efter taxi så att hon själv kunde ta sig därifrån.

Kvartetten är känd av polisen och förutom smitningen av notan är de också misstänkta för misshandel och stölden i Birsta. Enligt polisen fanns det inga skäl att anhålla dem när de togs in till förhör.

– Vi ska nu utreda mer i detalj vad som egentligen hände. Deras identitet är känd och de förkommer i brottsregistret, säger Jan Aller, förundersökningsledare hos polisen i Härnösand.

För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.