Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majoriteten: Att utjämna sociala skillnader är vår viktigaste prioritering – det här vill vi göra i Sundsvall

Media har senaste tiden uppmärksammat den fråga som vi i den politiska majoriteten placerat högst på dagordningen för kommande år, nämligen hur vi ska minska de socioekonomiska skillnaderna i levnadsvillkor mellan Sundsvallsborna. Det behöver vi göra för att långsiktigt stärka tryggheten för alla medborgare.

Vi vet att skillnader i levnadsvillkor förekommer idag beroende på bland annat om du är man eller kvinna, vilket bostadsområde eller del av kommunen du bor i eller vilken skola du går på. Det kan vi inte acceptera.

Det är därför vi vill ge de skolor som har tuffaste förutsättningarna extra stöd, både i form av pengar och personal.

Vi vill flytta ut delar av socialtjänstens verksamhet för att komma närmare de människor som behöver stöd.

Vi stärker upp det förebyggande arbetet genom bland annat fältassistenter.

Vi rustar upp utemiljön i bostadsområdena.

Vi vill säkerställa att barn och unga har möjlighet till en aktiv fritid, oavsett föräldrarnas ekonomi. Det är därför vi vill rusta upp Malandsbadet och Nackstabadet och satsa på Sportoteket som lånar ut sportutrustning i Skönsberg, Sallyhill och Ljustadalen. För kan vi ge barnen en meningsfull fritid och på så sätt rädda några från att välja ett destruktivt liv så tjänar hela samhället på det.

Genom att rikta resurser dit där de behövs som mest kan vi arbeta för att minska skillnaderna i levnadsvillkor.

Vi i den politiska majoriteten i Sundsvall, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet, har som gemensamt mål att de sociala skillnaderna i levnadsvillkor mellan Sundsvallsborna ska utjämnas.

Med utgångspunkt i den kartläggning av bostadsområdens socioekonomiska förutsättningar som tagits fram, kommer vi under de kommande åren föreslå och genomföra en rad insatser som syftar till att minska skillnader mellan bostadsområden.

För att lyckas med denna kraftsamling ska kommunstyrelsen ta fram konkreta åtgärder där varje nämnd och helägt kommunalt bolag får sitt bidrag preciserat. Att minska sociala skillnader och öka tryggheten är inte någon annans ansvar, utan allas vårt gemensamma.  

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens vice ordförande

Hans Forsberg (C), ordförande infrastruktur- och serviceutskottet

Christiane Rüdiger (V), ordförande nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel