Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majoriteten har velat stänga öppna förskolorna

I en insändare framställer sig kommunens politiska majoritet som garanter för öppna förskolor i Sundsvalls kommun. Problemet med påståendet är att det inte är helt riktigt. Så sent som våren 2003 rasade en strid om flera uppskattade verksamheter inom Sundsvalls skolväsende. Striden hade orsakats av majoritetens beslut att ta bort öppna förskolan och spara på dygnet runtförskolan. Det som sedan hände efter att folkpartiet tillsammans med många andra kraftigt protesterat mot nedläggningsförslaget var att majoriteten ändrade sig. Det är tack vare den proteststormen som vi fortfarande har öppen förskoleverksamhet i Sundsvalls kommun.

När jag nu läser att majoriteten för samma nämnd slår sig själva för bröstet är det därför dags att påminna om hur det faktiskt sett ut bara för ett tag sedan.

Någon garanti för öppna förskolan har socialdemokraterna sannerligen inte varit!

Lars Persson

Gruppledare

Folkpartiet Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel