Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majoriteten ser ingen risk med att Alby skola är granne med Ånge kommuns största riskobjekt

ST:s läsare har sagt sitt. Skolan ska vara kvar i Alby. Detta trots att den närliggande fabriken är utpekad som kommunens största riskobjekt av räddningstjänsten.

"Ska det finnas en skola i Alby, eller bör verksamheten flyttas till en annan ort"?

Det var frågan som vi ställde i samband med artikeln om att Alby skola ligger i nästan direkt anslutning till de platser där det i år har skett olyckor med farligt utsläpp som följd.

För Plus-kunder: Alby skola mitt i olyckszonen – kommunalrådet: "Ser ingen risk med att skolan ligger där den ligger"

Och någon överhängande rädsla tycks inte föreligga bland de som svarat på undersökningen. Tre av fem anser att skolan ska vara kvar i Alby, och bland kommentarerna till artikeln på ST Ånges Facebook-sida så är det också många som skriver att de känner sig trygg med att leva och bo i fabrikens närhet.

Läs också: Utsläpp av farligt ämne på Akzo Nobel – vagn som läcker syra

Samtidigt så finns det också en andel som är av motsatt uppfattning, och som anser att det kanske inte är så klokt att ha en F-5-skola och förskola så nära en kemisk industri.