Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfest när Kovland krossade Alnö på Ånäsvallen

Kovland hade inga problem med Alnö i division 2 mellersta Norrland dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 10–0 (2–0).

– Vi kommer inte upp i tempo första halvlek och Alnö sätter hög press och viker inte ner sig i varken närkamper eller löpdueller. Inför andra ändrar vi lite i positionerna och tjejerna kommer ut på plan med en helt annan inställning och fart i löpningar samt spel, vi får utdelning och gör flera riktigt fina spelmål och äntligen hör vi även mål på våra fasta situationer. Beröm till Alnös unga lag som sliter hela matchen igenom, det syns att det efter något år och mer rutin kommer bli ett riktigt bra lag. Klart godkänd match av alla våra tjejer ikväll, lite extra beröm till Emelie Åkersten som sticker ut lite extra. Segertåget rullar vidare, och på lördag åker vi för att möta Krokom/Dvärsätt innan vi tar ett välförtjänt sommaruppehåll, kommenterade Kovlands tränare Emma Westlund.

Resultatet betyder också att Kovland har hållit nollan i tre matcher i rad.

Amanda Schnapauff Sevefjord gjorde tre mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Jenny Nordenberg 2, Jonna Wistrand 2, Marielle Bergman, Emelie Åkersten och Ida Markström.

Det här betyder att Alnö ligger på sjätte plats i tabellen, och att Kovland leder serien.

Nästa motstånd för Kovland är Krokom/Dvärsätt. Alnö tar sig an Ope borta. Båda matcherna spelas lördag 29 juni 13.00.