Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfest när Timrå reducerade i matchserien – chockstarten avgjorde mot KHK

 
SHL-kvalet Timrå–Karlskrona
Visa alla artiklar

Match 1 och 2 var tillknäppta och målfattiga historier.
Den tredje kvalbataljen blev något helt annat.
I en rysare, som innehöll sju mål, kunde Timrå inkassera första segern i direktkvalet mot KHK.

Missa inte: Se känslorna och få analyserna från tredje kvaldramat – vi sänder live efter Karlskrona-Timrå

Fredrik Andersson hade inför tredje omgången i direktkvalet pratat om vikten av att Timrå skulle få göra första målet i någon tillställning.

Det gjorde man under torsdagen.

Redan efter åtta sekunder slog Anton Wedin in 0-1 i öppen kasse efter att ha blivit framspelad av Erik Karlsson och Jonathan Dahlén. Timrås succéstart skulle bli desto bättre några minuter senare.

När matchklockan tickade in på tio minuter hade bortalaget satt dit både 0-2 och 0-3. Alex Lavoie och Jacob Olofsson prickade rätt från nära håll.

Då buade Karlskronafansen ut sitt hemmalag och skanderade: "Vakna, KHK!".

Det skulle SHL-klubben göra i den andra perioden.

Mittenakten blev en total scenförändring och Timrås bekväma 0-3 förvandlades snabbt till 2-3. KHK vaknade, precis som hemmafansen, när Joel Kellman och Emil Larsson reducerade två gånger om inom loppet av 13 sekunder.

Resterande delen av andra perioden blev en svängig historia där lagen utbytte målchanser. Lagens målvakter Johan Holmqvist och Henrik Haukeland visade, för första gången i denna matchserie, att de är mänskliga och tappade flera returer vilket skapade heta lägen för båda lagen.

Läs mer: Timrås psykning – kraschade Karlskronas intro och fick drömstart

Matchen skulle komma att svänga ytterligare en gång.

Tidigt i tredje perioden kunde Johannes Kinnvall med bestämdhet skjuta in 2-4 efter att Erik Karlsson stått för en fantastisk uppåkning och dragit med sig två KHK-spelare.

Efter det tryckte hemmalaget på för en reducering och hade flera vassa lägen, som när Marcus Paulsson kom fri med tre minuter kvar. Ett uppoffrande spel från Didrik Strömberg hindrade dock KHK-spelaren och kort därefter var det dags för ett nytt Timråmål.

Jonathan Dahlén kunde enkelt lägga in 2-5 i öppen kasse och punkterade därmed tillställningen. Timrå har nu reducerat matchserien till 1-2.