Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfyrverkeri i premiären för SFK

Selångers damer fick en drömstart på division I när de slog Mariehem med 4–0.
Det gjorde hemmalagets tränarduo nöjda.
– Vi är stolta över tjejerna, säger Magnus Svensson och Magnus Ohre i kör.

Det började trevande för Selånger FK mot Mariehem SK där premiärnerverna satt utanpå de vinröda hemmatröjorna.

Efter knappt 40 spelade minuter kunde Isabelle Lindholm snappa upp en målvaktsretur i straffområdet innan hon skickade in bollen i mål vilket bröt dödläget.

– Det var svårt att veta var vi stod innan, och det syntes till en början, framför allt under den första kvarten. Sedan tycker jag att nervositeten släpper, säger Selångertränaren Magnus Svensson.

Lindgrens sena ledningsmål i den första halvleken gjorde hemmalaget gott och det tog bara tre minuter av den andra innan SFK kunde utöka ledningen.

Då tog nämligen Angelica Lindholm Forsell ned ett inlägg i straffområdet och rullade in 2–0.

Lindholm Forsell nöjde sig inte med ett mål i matchen utan dryga kvarten senare rullade hon in 3–0 i öppet mål, fint framspelad av Malin Kristmansson.

– Det är enkelt när man har bra lagkamrater som spelar fram. Jag tänkte bara att jag måste träffa mål på andra målet, säger Lindholm Forsell.

I matchminut 71 ersatte Hazal Altuntas Mikaela Björkholm i Selånger och bara sex minuter senare kunde Altuntas fastställa slutresultatet.

Det då hon stötte in ett inlägg serverat av Lindholm Forsell bakom Mariehemsmålvakten Liisa Bergström.

– Det var en bra match med två lag som ville spela fotboll. Alla la ned det jobb som krävs och det här var roligt för tjejerna, säger Magnus Svensson.

Svensson som valde att lyfta fram lagets två centrala mittfältare lite extra efter matchen.

– Det är de (Jonna Wistrand och Maxine Björkholm) som jobbar oss in i matchen i den första halvleken, säger han.