Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målglädjen räckte för Skellefteå

Seriens målgladaste lag mot det målsnålaste.
En solklar seger för Skellefteå mot Södertälje? Nej, så enkelt var det inte.
Det blev ”bara” uddamålsseger, 4–3, för Skellefteå.

– Jag var orolig, hade sett Södertälje vinna mot Djurgården. Men med tanke på hur många backar vi hade borta så känns det jätteskönt att vinna, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi.

Med vind i ryggen efter strålande insats förra matchen mot Djurgården skulle Södertälje börja marschen uppåt från jumboplatsen med en andra vinst mot borta mot Skellefteå. Det var nära men något för krångligt för kringlorna på lördagen. Skellefteå hade svalt förlusten i Timrå och visade nu inspiration och spelglädje på hemmaplan. Men när det såg som tryggast ut för Skellefteå kom Södertälje hela tiden tillbaka.

– Sett över 60 minuter var det en relativt jämn match, vi har de chanser vi behöver för att vinna, men den rätta kylan saknas, säger Stefan Nyman, assisterande tränare i Södertälje.

Det är inte så konstigt att spelarna spänner sig i avgörande lägen, med tanke på jumboplaceringen i tabellen, påpekar han.

Flera frånfällen gjorde att Hans Särkijärvi hade fått möblera om ordentligt i laget, juniorer fick hoppa in och forwards fick spela backar.

– Utfallet blev ju faktiskt mycket lyckat, säger Skellefteåtränaren.

Egentligen var han bara missnöjd med spelet i sista perioden sedan hans lag gått upp till ledning med 4–1.

– Då blev vi lite för passiva och försiktiga, säger han.

Södertälje gav Skellefteå en fight in i det sista och kom upp till 4-3 och hade bud på en kvittering. Sett över hela matchen var ändå Skellefteå det bättre laget.

– Inställningen är det inget fel på, vi gör allt vi kan varje dag, säger Stefan Nyman.

När Skellefteå är som bäst briljerar laget med rörlighet och fin skridskoåkning kombinerat med driven passnings- och puckteknik.

Det är vackrare att skåda än Södertäljes enkla och ganska torftiga spel. Å andra sidan är enkelt och rakt spel många gånger enormt effektivt i ishockey.

Det var inte långt ifrån att den senare modellen vann i lördagens möte.