Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin Björk (V) sprang ut från flygplatsen efter explosionen

Berit Dahlström, som tidigare var kommunalråd i Östersund, och som sedan över tio år arbetar för Vänsterpartiet i Bryssel, är skakad när ÖP når henne på tisdagsmorgonen.
– Min parlamentsledamot Malin Björk var på flygplatsen när det small, säger hon.

Annons

Explosionen på flygplatsen i Bryssel, som när detta skrivs utökats med nyheten att tunnelbanan stängs, inträffade när parlamentsledamoten Malin Björk (V) landade tillsammans med sin sambo.

– De var där när det small och de lyckades springa ut när det började brinna bakom dem. De såg inga skadade. Hon ringde mig i taxin, säger en omskakad Berit Dahlström.

Hon är politisk sekreterare på Malin Björks kontor med lednings– och planeringsansvar. Det är Berit Dahlström som ansvarar för Malin Björks resor enligt Vänsterpartiets sajt.

Malin Björk blev känd i Östersund när hon var med om en helt annan incident på flygplatsen på Frösön. Det var hon som vägrade att sätta på sig säkerhetsbältet när Ghader Ghalamere från Torvalla skulle utvisas på samma plan, en händelse som fick stort genomslag och som slutade med att Ghader beviljades uppehållstillstånd och Malin Björk kom till Östersund för att fira.

Hur har den ökade hotnivån i Bryssel annars märkts?

– Det är militär med k–pist som står parkerad utanför ingången till parlamentet. Det är inte samma som efter Paris, då var det galet här men man blir påmind hela tiden ändå. Det är id–kontroller. Men det som är läskigast är att det är så många unga militärer som bär k–pist.

Känner du dig inte trygg med dem?

– Nej, verkligen inte.

Berit Dahlström är på väg in på jobbet på EU–parlamentet när ÖP når henne. Om Malin Björk kommer till jobbet under dagen vet hon inte.

– Om hon orkar. –––

Läs också: Fredrick Federley om explosionen i Bryssel: "Fullt med polisbilar"