Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin Larsson om Skottsundsbacken: "Inte okej med en personal på så många"

Socialnämndens ordförande Malin Larsson är tydlig när det gäller bemanningen.
En nattpersonal på 39 boende på Skottsundsbacken är inte acceptabelt.

Annons

– Jag sa det direkt till förvaltningen att ett sådant schema godkänner vi inte. Det är inte okej med en personal på så många. Vi ska ha en säker vård och omsorg.

Trots hennes tydliga direktiv utgick risk- och konsekvensanalysen för Skottsundsbackens schema som kom i fredags med den bemanningen.

Läs också: Äldreomsorgschefen ger sin syn på det upprörda mötet

Men Malin Larsson duckar inte för att besparingar ska genomföras, för det är minusresultat och verksamheten måste anpassas. Fast hon säger i samma andetag att det ska vara en säker vård och omsorg.

– Det är viktigt att ta med personalen och ta vara på deras idéer och förslag, lyssna till dem som är experter och ta till oss det. Därför vill vi fortsätta genomföra Skönsmomodellen där man har förtroende för dem som jobbar.

Men personalen har nu gjort scheman som de vill ha, varför lyssnar ni inte då?

– Om schemat innebär att man håller sig inom budget och att man följer arbetstidslagarna så ser jag inget hinder för att förvaltningen ska kunna godkänna schemat.

Har ni sett över de administrativa tjänsterna?

– Det kommer att göras på alla enheter, om det inte redan har gjorts, i och med att vi inför Skönsmomodellen. Sedan gäller det att titta på att cheferna klarar sitt arbete.

Malin Larsson påpekar att förvaltningsledningen bantades redan under fjolåret.

– Vi drar ner på alla nivåer i organisationen även på förvaltningsledningen. En översyn av hela organisationen ska läggas fram i mars.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!