Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkungen som vill skjuta moderklubben till fyran

38 mål – på 14 spelade matcher.
Ljungas Oskar Nordlund har ett brutalt facit i fotbollsfemman den här säsongen.
Inför de avgörande omgångarna har han tränat med Ånge IF för att hitta storformen, och nu avgörs allt med ett derby mot Torpshammar i sista omgången.
– Bästa scenariot, säger målkungen.

Att Oskar Nordlund skulle ösa in mål i fotbollsfemman förstod de flesta när han valde att ta steget från Ånge IF till moderklubben Ljunga som firar 100 år den här säsongen.

Efter våren stod han på 19 mål, och inför sista omgången är Nordlund uppe i hela 38 fullträffar – på 14 spelade matcher.

Det gör att Ljunga IF har chansen på avancemang inför sista omgången.

– Många säger att vi bara är Oskar Nordlund, men så är det inte. Vi har spelat bra fotboll när planerna tillåtit det och jag får riktigt bra bollar av mina medspelare, säger anfallaren själv.

Vad säger du om ditt målfacit?

– Jag kan inte vara missnöjd med det, men ska jag vara riktigt hård så tror jag att om vi spelat på konstgräs varje match kunde jag ha gjort 45-50.

Spelare har gjort knappt 40 mål i femman tidigare, men då har de spelat betydligt fler matcher. 2005 gjorde Tomas Meskanen 38, och 2009 upprepade Christoffer Brännström bedriften. 2013 var det Ferdi Ismaili som stod för 37 mål.

– 38 har jag hört, men då har ju de spelat 20-22 omgångar. Jag har missat en, och eftersom vi spelar så få matcher i år kommer jag stanna på 15 matcher, säger Nordlund.

Han som inför de sista omgångarna valt att träna med sin gamla klubb Ånge IF.

– Anledningen är att få lite tempo inför de sista omgångarna. Det var jag själv som ville det för min och lagets skull, säger han.

Nu återstår att se om det räcker till avancemang. Ljunga ställs mot Torpshammar i sista omgången och oavgjort räcker för att Ljungalaget ska ta steget upp.

Torpshammar å sin sida behöver vinna, och Essvik har greppet om förstaplatsen.

– Fränt, division fem och så är det så tight in i sista omgången. Det är det bästa scenariot som kunde hända, derby i en totalt avgörande match. Det är de här matcherna man vill spela, säger Oskar Nordlund inför söndagens avgörande.

– Vi ska gå för vinst, men oavgjort räcker. Och förlorar Essvik kan vi ju vinna serien.