Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmberg fortsätter hålla tätt – nollan intakt efter tävlingsdebuten

Jonathan Malmberg har spelat två och en halv match för GIF Sundsvall under 2016.
Så långt har han inte släppt en enda boll förbi sig.
I tävlingsdebuten såg han till att hålla nollan intakt.

Målvakten Malmberg förlängde med GIF Sundsvall efter den gångna säsongen och har fått chansen i en och en halv träningsmatch på försäsongen.

Facit: två hållna nollor.

Läs mer: Pa Dibba avgjorde för GIF Sundsvall

Mot Ängelholm i Svenska cupen på lördagen fick han chansen på nytt – och tog den i sin tävlingsdebut för GIF Sundsvalls A-lag.

– Det kändes bra, och det var skönt att få jobba lite i luften. Försvarsmässigt var det, precis som tidigare, jättebra. Vi släpper nästan inte till någonting, säger Malmberg efter 1–0-segern.

– Offensivt har vi lite svårt att få upp tempot på den här mattan, det var lite lojt. Men chansmässigt var det inte så dåligt.

Vad säger du om sin start på 2016?

– Klart det känns bra, vi har inte släppt till så många chanser någon match. Men det är klart det känns bra att få ha "clean sheet".

Malmberg konkurrerar nu med Tommy Naurin och Lloyd Saxton om platsen i målet.

– För egen del har jag bara tänkt på att få vara hel den här säsongen och fokusera på mitt eget spel. Kommer chansen och de tycker att jag ska stå där är det bara att ta den, säger GIF-målvakten.

Se också: Här är reprisen från GIF Sundsvall–Ängelholm