Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målsättning dröjer

Målet har varit fastslaget i flera år. SDFF ska upp i Allsvenskan.
Men nu flaggar tränaren Fredrik Carström för att detta kan komma att ändras.
– Truppen är inte riktigt färdig. Därför dröjer det innan vi kan sätta upp årets målsättning, säger Carström.

Annons

Förändringen i seriepyramiden och skapandet av en damfotbollens motsvarighet till herrarnas superetta är en av orsakerna till det nya försiktigare tonläget i SDFF.

En annan orsak är omsättningen i spelartruppen, som under senhösten och hittills i vinter varit ovanligt stor. Med flera tunga förluster.

Se här bara:

Emma Jonsson, rutinerad målspruta, som flyttat till Västerås.

Lina Ringshamre, U-landslagsmålvakt, som flyttat till allsvenska Linköpings FC.

Hanna Glas, allroundbegåvad U-landslagsmeriterad back, som flyttat till allsvenska Sunnanå SK.

Madelene Ersson, ordinarie vänsterback hela förra säsongen, som flyttat hem till Östersund.

– Det definitiva beskedet fick vi nyligen. Emma, Lina och Hanna har vi ju vetat om ett tag, men i "Maddes" fall handlar det inte bara om fotboll, säger Fredrik Carström, som dock gläds över ett sent klartecken från Ida fjolårets stora forwardsförvärv, Ida Brännström.

– Och på plussidan räknar vi också in Malin Sjöberg från Selånger och Hammarby, som flyttat hem från Stockholm. En bra och lovande mittfältare, betygsätter SDFF-tränaren.

Träningen drogs i gång i måndags och nu i januari kommer också Pernilla Wennman, Sund och Ellen Löfqvist, Alnö att träna med laget. Löfqvist flicklandslagstjej, Wennman med många års erfarenhet av seniorspel på division III- och II-nivå.

Det finns dock fortfarande ett par frågetecken kvar.

Dels i form av lagkaptenen Julia Bhy (efterhängsna höftproblem), som tvekar om fortsättningen, liksom Isabell Viksell (jobbsituationen).

– Det är bara att hoppas att det blir som med Ida, ett positivt besked, säger Fredrik Carlström, som emelelrtid kan räkna in ett nyförvärv på tränarsidan.

– Ja, Jan-Åke Lund går in tillsammans med Patrik (Jonsson) och mig, och med tanke på att han är erfaren och dessutom varit i föreningen tidigare ser jag det som ett mycket bra och viktigt tillskott. Elitiettan är ju en stentuff serie, där vi exempelvis måste scouta motståndarna bättre.

Och så har spelschemat fastställts?

– Jajamen, Öster borta i premiären. Sedan AIK hemma, säger Carström.