Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målskyttet lossnade för GIF

Han var GIF Sundsvalls ende målskytt i hemmapremiären.

Den gången räckte det inte till poäng – men när Pontus Engblom nu slog till igen fick han även fira säsongens första seger på Norrporten Arena.

– Det känns som att vi hittat rätt nu, säger GIF-anfallaren efter 3–0 mot Ljungskile.

Annons

Efter en tung start på Superettan med två 1–2-förluster har GIF Sundsvall nu två raka segrar.

Förutom att laget i går kunde fira det och de första poängen på hemmaplan gladdes nog många över att även målskyttet lossnade. Av de fyra mål man gjort inför Ljungskilematchen hade ju motståndarna varit delaktiga i flera.

Nu gjorde GIF tre stycken – helt på egen hand. De två första kom på frispark respektive hörna.

– Helt otroligt att vi skulle göra mål på två fasta situationer, vi som bara har 1,50-spelare, skojar tränaren Sören Åkeby.

För att sedan konstatera att åtminstone Pontus Engblom har lite fler centimetrar än Fredrik Holster som gjorde 1–0.

Det målet kom högst lägligt, i slutet av första halvlek – som Åkeby annars inte var allt för nöjd med.

– Det var händelsefattigt, vi jobbade inte som ett lag vilket vi hade gjort i de två senaste matcherna. Vi var lite för bekväma, vi stod och spelade fotboll, säger Åkeby.

– Man får inte tro att man kan komma ut och gå på planen bara för att vi vunnit borta mot Landskrona, det är hårt arbete som gäller hela tiden och det pratade vi om i paus. Det var skönt att vi ändå kunde leda med 1–0 i halvtid.

Ledningsmålet kom i den 43 minuten, då Ari Skúlason la en frispark från höger som Engblom skarvade vidare till Holster.

– En bra frispark av Ari, jag står lite på första ytan och det blir ingen klockren skarv, men jag lyckas toucha den vidare till Holster som kan nicka in den, säger Engblom.

– Det målet var lite förlösande för oss.

För fem minuter in i andra kom också 2–0. Även då var Engblom och Skúlason i högsta grad involverade – och det handlade alltså ännu en gång om en fast situation efter att Skúlason lagt en hörna mot bortre.

– Min gubbe försvann och jag kunde nicka in bollen, säger Engblom.

Så småningom kom även 3–0 på ett drömskott av Denis dos Santos (se separat artikel).

Sören Åkeby:

– Vi spelade lite bättre i andra och vann välförtjänt. Återigen hade vi ett bra, stabilt försvarsspel. Men jag vill inte säga att vi gjorde en kanonmatch.

Efter två raka vinster tycker Pontus Engblom dock att GIF är på rätt väg.

– Spelmässigt gör vi ingen bra första halvlek, men även om arbetsinsatsen och aggressiviteten är så där så är det ändå stabilt bakåt och vi gör 1–0, säger anfallaren.

Han fortsätter:

– I andra kommer vi in och visar och gör 2–0 tidigt. Sen kan vi rida lite på det. Sett över 90 minuter är det ändå klart godkänt i dag. Vi har börjat hitta rollfördelningen och så.

Var det si så där med det i början?

– Det tar ett tag. Jag och Stefan Ålander kom till exempel in ganska sent i laget och det tar ett tag innan alla lär känna varandra och det blir bra kommunikation mellan samtliga gubbar.

– Det känns som att vi har hittat rätt nu.